Monument al eroilor, ridicat la Baia de Criş

Dacă în luna august, edilul-şef din Baia de Criş, Romeo Farcaş (foto), promitea un monument închinat eroilor ce şi-au dovedit curajul în cele două războaie mondiale, iată că în preajma sediului primăriei, deja a fost înălţat un astfel de edificiu. Începutul lui decembrie va veni odată cu inaugurarea acestuia, iar finalul aceleiaşi luni vine cu linia de finiş a anului 2012.
„Am avut ca reper Monumentul Memorandiştilor de la Cluj.  Este un semn de recunoştinţă pentru eroii noştri zărăndeni. Înălţimea totală a monumentului este de 11 metri şi este îmbrăcat în piatră rustică. Monumentul va avea un clopot de 150 de kilograme, care va suna dimineaţa, la prânz şi seara. Aşteptăm să fie montat şi să i se facă proba, iar inaugurarea se va face în data de 2 decembrie”, a spus Romeo Farcaş, primarul din Baia de Criş.

„Banii vin, aşa puţini cum sunt”

Pe de altă parte, banii de la bugetul local nu sunt tocmai o sumă de invidiat, însă din ce poate, edilul-şef adună leu pe leu, ca să facă, pe rând, câte ceva. Astfel, până în momentul de faţă, nu se poate plânge că stă prost la capitolul încasări de taxe şi impozite, atât din partea persoanelor fizice, cât şi a celor câteva zeci de agenţi economici ce desfăşoară activitate pe raza comunei. „Nu avem probleme cu societăţile comerciale, planul de încasări raportat la finalul trimestrului trei fiind în grafic. Moţii noştri sunt oameni de caracter”, a mai arătat cel mai longeviv primar din judeţ. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare