Monica Iacob-Ridzi, transferată la Penitenciarul Gherla

05 Ridzi nevastaNatalia Bumbac

Monica Iacob-Ridzi (foto) a ajuns din nou la Secţia externă a Penitenciarului Gherla din Cluj, după câteva luni petrecute la Spitalul Penitenciar Jilava.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Jilava, deţinuţii sunt aduşi sau mutaţi de la un penitenciar la altul în funcţie de afacerile judiciare pe care le au, cum ar fi procesele în care sunt implicaţi, după care se întorc la locul de detenţie cel mai apropiat de adresa unde au domiciliul.
Fostul ministru Monica Iacob-Ridzi a fost încarcerată în 16 februarie la Penitenciarul Gherla, fiind condamnată la cinci ani de închisoare. După care a fost transferată la începutul lunii martie la Spitalul Penitenciar Jilava, distanţa dintre cele două locuri de detenţie fiind parcursă în 28 de ore. În 30 martie, fostul ministru a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de întreruperea executării pedepsei din motive de sănătate. Cerere pe care a retras-o în 14 septembrie, fostul ministru anunţând pe blogul său că va adresa o nouă solicitare în acest sens Tribunalului Cluj. Tot pe blogul său, Monica Iacob-Ridzi scria că a retras cererea pentru că demersul său nu ar fi avut nici o şansă. Asta, pentru că expertul care a întocmit expertiza medico-legală, la cererea judecătorului, în care trebuia să arate dacă bolile de care suferă pot sau nu pot fi tratate în spitalele din penitenciar ar fi fost imparţial, susţinea fostul ministru. Tot în speranţa că se va putea întoarce la familia sa înainte de a ispăşi cei cinci ani de închisoare, Monica Iacob-Ridzi a mai depus o cerere de graţiere la Preşedinţia României. Doar că nici din partea Preşedinţiei nu a primit deocamdată un răspuns.

One thought on “Monica Iacob-Ridzi, transferată la Penitenciarul Gherla

  • 30 septembrie 2015 la 17:11
    Permalink

    In acest caz unde este asa-zisul avocat al poporului , acel Ciorbea ??? Trebuie neaparat intrebat. Eu am tot intrebat pe la televiziunile centrale, dar degeaba. Pacat, pacat pacat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.