Sport

Mondialele de handbal, fără Cristina Neagu

Echipa națională de handbal feminin a României va aborda Campionatul Mondial din luna decembrie fără Cristina Neagu (foto), cea mai valoroasă jucătoare a noastră, lucru cert după ce selecționerul Adrian Vasile a anunțat lista celor 21 de sportive din lotul Naționalei.
Cristina Neagu nu a fost convocată după ce handbalista a hotărât să se retragă tem­porar din echipa națională, fiind dezamăgită de ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo și să se concentreze exclusiv asu­pra activității de la CSM București. Mai mult, sportiva vrea să se protejeze din punct de vedere fizic, după ce a suferit mai multe accidentări în ultima perioadă.
Selecționerul va putea, în schimb, să se ba­zeze pe pivotul Crina Pintea, care a re­ve­nit pe teren după o accidentare serioasă.
La turneul final din Spania, care va avea loc în luna decembrie, jucătoarele pot par­ticipa numai dacă sunt vaccinate împotriva Covid sau dacă au trecut recent prin boală. În plus, ele trebuie să prezinte, la sosire, re­zultatul unui test negativ RT-PCR făcut în ultimele 72 de ore.
România va evolua în Grupa C alături de reprezentativele Norvegiei, Kazakhstanului şi Iranului, urmând să debuteze împotriva celei de-a treia pe 3 decembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.