Momentul zborului spre Mondiale

28 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Multiplă campioană naţională şi câştigătoare a tuturor concursurilor interne din acest an la junioare I, triplusaltista Andreea Todereanu (foto), de la CNS CSS „Cetate” Deva, are nevoie de un „zbor” în jur de 13.30 metri, pentru a-şi asigura biletele la Mondialele din Canada.

Luptă cu ea însăşi

Triplusaltista Andreea Todereanu, de la CNS-CSS „Cetate” Deva, mai trebuie să învingă… legile fizicii la Campionatul Naţional Şcolar, programat în week-end la Bucureşti, pentru a „ateriza”… în lotul care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Juniori I. Pe lângă titlurile naţionale şi alte medalii, Andreea a reuşit deja multe „zboruri” de peste 12.90, prag ce reprezintă baremul de „admitere” la Mondiale. Însă, pentru a primi „verde” de la Federaţia Română de Atletism, Andreea are nevoie de o performanţă competitivă pe plan mondial. „Deplasarea în Canada e foarte costisitoare, iar Federaţia va selecţiona în lotul care va participa la Mondiale doar sportivii şi sportivele cu şanse la primele locuri. De aceea, pe lângă îndeplinirea baremului, Andreea trebuie să demonstreze, printr-o săritură valoroasă, că se poate bate la medalie”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

Totul e posibil

Atleta deveană a intensificat pregătirea, pentru a reuşi acest zbor, prin intrarea într-un cantonament cu Lotul Olimpic al României, la Bucureşti, încă din 22 mai. La ultimul concurs, Andreea a „zburat” 12.94 metri, însă, în condiţii de vânt din direcţia opusă. „Andreea a muncit mult şi simt că e în formă. Poate şi sper că va reuşi un salt de 13.30 la Naţionale, dacă vremea va fi favorabilă. Oricum, mai avem o şansă la Campionatele Internaţionale ale României, din 4 iunie, de la Constanţa”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festivalul eleganţei sportive

Graţia, eleganţa şi sincronizarea a peste 200 de sportive şi sportivi de la toate cele 10 cluburi de top ale...

Moloţ, susţinut de Crin Antonescu

Venit, miercuri, la Deva, să tranşeze conflictul dintre liberalii hunedoreni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a exprimat, ieri, într-o conferinţă de...

Studenti americani la Vata de Jos

Totul a început în noiembrie anul trecut, când doi profesori ai Universităţii Purdue din statul american Indiana, Mark Rusell şi...

Închide