Moloţ & compania, ţinuţi în suspans de tribunal

05-molotTribunalul Hunedoara a amânat vineri pronunţarea în cazul contestaţiilor depuse de Mircea Moloţ (foto), Tiberiu Balint, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte faţă de decizia procurorilor de a-i menţine sub control judiciar pentru astăzi, luni, 9 noiembrie. Hotărârea instanţei va avea caracter definitiv.

În 2 noiembrie, procurorii DNA au dispus prelungirea controlului judiciar cu 60 de zile pentru cei patru inculpaţi din dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Dacă măsura va fi menţinută de instanţă, va rămâne în vigoare până la începutul anului 2016. Trebuie menţionat că al cincilea inculpat din dosar, Robertto Venter, ginerele lui Moloţ, rămâne sub control judiciar, după ce Tribunalul Hunedoara i-a respins contestaţia în 26 octombrie. La sfârşitul săptămânii trecute s-a împlinit un an de zile de la momentul în care mascaţii au efectuat percheziţii la CJ Hunedoara, la mai multe sedii de firme, domicilii private, dar şi la locuinţa fostului şef al administraţiei judeţene, Mircea Moloţ. Apoi, după o lună, cei cinci inculpaţi au fost duşi la audieri la Serviciul Teritorial DNA – Alba Iulia, după care au fost reţinuţi 24 de ore şi duşi cu mandat de arestare preventivă la Tribunalul Alba. Atunci, instanţa i-a pus sub control judiciar, iar după contestarea acestei decizii au fost trimişi în arest la domiciliu, măsura fiind menţinută timp de trei luni. Dosarul se află în continuare la Parchetul DNA Alba, zilele trecute fiind audiaţi consilierii judeţeni în calitate de martori. (N. Bumbac)

One thought on “Moloţ & compania, ţinuţi în suspans de tribunal

  • 9 noiembrie 2015 la 8:05
    Permalink

    Practic Purcel ot Martinesti ar trebui sa fie in arest deoarece se implica in viata publica. Prin asta incearca sa insufle in opinia publica ideea nevinovatiei sale. Sigur, nu putem spune acum ca este, juridic vinovat, pana nu se pronunta instanta. Dar nici nu inseamna ca el trebuie sa se comporte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.