Politica si administratie

Moloţ cere sprijinul parlamentarilor

05 CJ Intilnire parlamentari si oameni de afaceri9804

Nicolle Ebner

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, i-a adus, ieri, faţă în faţă, pe o parte dintre parlamentarii hunedoreni şi pe cei mai „de vază” agenţi economici din judeţ, scopul întâlnirii fiind constituirea unui grup de lucru în vederea susţinerii proiectului „Aeroport Deva-Săuleşti”.

În grup, la ministrul Berceanu
Potrivit lui Mircea Ioan Moloţ, cel mai important proiect care poate duce la o dezvoltare economică pe termen lung a întregului judeţ este Aeroportul Deva-Săuleşti. Pentru începerea lucrărilor, mai este nevoie de o suprafaţă de aproape 70 ha de teren ce aparţine Aeroclubului Român din subordinea Ministerului Transporturilor. În acest moment, Aeroclubul Român şi-a dat un acord de principiu, însă decizia finală aparţine ministrului Radu Berceanu care, „de obicei, în unele judeţe, se opune la tot ce este nou şi oportun”, după cum spune deputatul PSD Laurenţiu Nistor, care mai afirmă că ştie cum gândeşte ministrul PDL. „Tocmai din acest considerent, este necesar ca în faţa ministrului să mergem toţi cei 11 parlamentari din judeţul Hunedoara, să se vadă că există sprijin politic pentru această investiţie, din partea tuturor partidelor parlamentare”, a declarat şi deputatul PNL Bogdan Ţîmpău. Mai sceptic, s-a arătat deputatul PDL Iosif Blaga care, şi-a anunţat disponibilitatea de a susţine în grup proiectul aeroportului Deva-Săuleşti, însă are îndoieli cu privire la eficienţa lui. „Politic, nu cred că are cineva curajul să se opună unui asemenea proiect. Eu cred că vom reuşi, dar gândiţi-vă că toate aeroporturile din ţară au probleme financiare”, a spus Blaga.

„Păcat să ratăm o asemenea şansă”
„Vă rog să faceţi lobby pentru ca ministerul să fie de acord cu asocierea CJ Hunedoara cu Aeroclul Român, modalitate prin care putem obţine cele 70 de ha de teren necesare construirii aeroportului. Există deja trei investitori interesaţi să construiască aeroportul pe banii lor, deci fără nici un leu de la bugetul ministerului, şi ar fi păcat să ratăm o asemenea şansă”, a declarat preşedintele Mircea Ioan Moloţ, artizanul înfiinţării grupului de lucru, pe temele economice specifice judeţului Hunedoara. Parlamentarii prezenţi, Laurenţiu Nistor şi Cosmin Nicula (PSD), Iosif Blaga (PDL) şi Bogdan Ţîmpău (PNL) au primit mape cu toate documentele necesare convingerii ministrului Radu Berceanu, inclusiv studiul de fezabilitate a investiţiei, pentru realizarea căruia CJ Hunedoara a angajat o firmă de specialitate din Italia, cu experienţă de zeci de ani în domeniu. Grupul de lucru se va întâlni din două în două luni, la următoarea întrunire urmând a fi invitaţi şi primari.

3 comentarii la „Moloţ cere sprijinul parlamentarilor

  • de ce nu a vorbit cu orban anul trecut.si ar trebui sa-i spuna aeroportul hunedoara pt ca este gestionat de cj hunedoara.

  • Imi pare rau ca nu am fost prezent, din motive obiective, la intalnirea ceruta de presedintele CJ Hunedoara, domnul Ioan Mircea Molot. Cred ca initiativa este laudabila si nu stiu daca mai conteaza de ce nu i-a cerut domnului Ludovic Orban sa il ajute. Aeroportul, daca se va face, este un castig pentru noi toti locuitorii zonei. Cred ca, dincolo de optiunile politice, trebuie sustinuta pentru ca nu am avea decat de castigat dintoate punctele de vedere. In ce ma priveste, daca pot si este nevoie si de prezenta mea sunt realizarea acestui proiect.

  • suntem o natie de manipulati si uneori ai zice tampiti.Este vizibil pentru oricine care calatoreste cu avionul in Europa si in lume ca in jurul oricarui aeroport,comunitatile s-au dezvoltat impresionant.In conditiile globalizarii,este o conditie imperativa.
    Felicit initiativa si sper ca totusi ne vom trezi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura