Sport

Octavian Belu pãrãseşte MTS-ul

10 belu

Cel mai galonat antrenor al lumii a depus, ieri, la Guvern un document în care solicită să fie eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, invocând imposibilitatea de a mai lucra într-un sistem „blocat şi fără viitor“.

Sportul fără viitor
El a precizat că nu a discutat în prealabil nici cu premierul Emil Boc şi nici cu ministrul Monica Iacob Ritzi. „Nu se putea ieşi din acest blocaj decât printr-un gest pe care mi-l asum şi care, după părerea mea, nu mă poate scoate nici mai alb decât sunt şi nici să mă arate ca şi pe cel care ar fugi de răspundere. Am stat, am aşteptat, este vorba şi de imaginea mea, atât cât este, şi de imaginea ministrului. Motivul este imposibilitatea mea de a mai funcţiona într-un sistem blocat în momentul de faţă şi pentru care nu văd nici un viitor. Nu este vorba de ministrul Ridzi“‘, a spus Belu.

Aşteaptă aprobarea cererii
Întrebat dacă practic a demisionat din funcţie, Belu a răspuns negativ, precizând că a depus la Guvern, conform legii, un document în care solicită premierului acordul pentru încetarea funcţiei. El a arătat că, probabil, va mai lucra o perioadă la minister până când va fi aprobată cererea de retragere din funcţie.

Renunţă mai uşor ca la gimnastică
La începutul lunii iulie, la finalul audierii sale la Comisia „Ridzi“, Octavian Belu a declarat că nu a decis să se retragă din funcţia de secretar de stat, dar că nu se ţine de scaun şi că ar pleca mai uşor de la MTS decât a făcut-o când a părăsit lotul de gimnastică. „Asta am zis-o şi acum un an, şi acum doi ani, ce să fac, nu mă ţin de scaun. Deocamdată, să vedem cum se termină această Comisie de anchetă, de aceea nu am spus că nu este normal să fugim care încotro acuma. Avem de spus ceva, venim, spunem, sprijinim acheta, să se lămurească lucrurile pentru că este imaginea Ministerului. Vedem ce se hotărăşte aici, vedem concluziile, după care fiecare îşi reconsideră poziţia în legătură cu perspectiva acestui minister ca structură în sine, şi cu perspectiva lui ca persoană“, a conchis Belu. În timpul audierilor din Comisia „Ridzi“, Belu afirma că sportul românesc este „la terapie intensivă“, că există probleme create de schimbările din domeniu, el insinuând că are de gând să se retragă din MTS dacă dorinţa sa de a spijini sportul nu se materializează. „Am rămas în această structură, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, cu dorinţa expresă de a spijini sportul. Se pare că sunt din ce în ce mai aproape de a considera că dorinţa, speranţa mea, nu prea îşi găseşte exprimare în realitate“, a spus Belu în faţa deputaţilor din Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura