Moloţ ar putea afla astăzi dacă rămâne în libertate

8 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 MolotNatalia Bumbac

Astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia ar putea da hotărârea definitivă în cazul măsurii privative de libertate a celor cinci inculpaţi din dosarul de corupţie în care este cercetat şi Mircea Moloţ. Şedinţa de judecată a fost programată pentru ora 12.00, iar magistraţii vor avea de analizat atât contestaţia procurorilor DNA, care au cerut măsura arestării preventive, cât şi contestaţiile celor cinci inculpaţi faţă de măsura controlului judiciar. Prin urmare, Mircea Moloţ, ginerele său Robertto Venter, Tiberiu Balint, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte ar putea şti astăzi care va fi regimul în care îşi vor petrece următoarea perioadă. Inculpaţii ar putea fi scoşi de sub control judiciar, sau menţinuţi sub această măsură, ar putea fi arestaţi la domiciliu sau ar putea fi trimişi după gratii.

Ambele tabere au contestat controlul judiciar
Totul a început săptămâna trecută, miercuri, atunci când Mircea Moloţ, ginerele său Robertto Venter, Tiberiu Balint, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte au fost luaţi de mascaţi şi duşi pentru audieri la sediul DNA Alba. Mircea Moloţ a fost ridicat direct dintr-o şedinţă pe care o desfăşura la sediul CJ Hunedoara. După mai multe ore de audieri, procurorii DNA au decis reţinerea lor pentru 24 de ore, iar a doua zi au fost duşi la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În urma deliberărilor, magistraţii au respins cererea procurorilor şi au dispus cercetarea celor cinci inculpaţi sub control judiciar. Măsura i-a nemulţumit atât pe procurori, dar şi pe inculpaţi, astfel încât ambele tabere au formulat contestaţii, care vor fi supuse dezbaterii astăzi în şedinţa de judecată de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Lovitură grea pentru PNL Hunedoara
Evenimentele petrecute săptămâna trecută au adus o lovitură de imagine dezastruoasă organizaţiei PNL Hunedoara, fiind vorba de doi dintre liderii de vârf ai partidului. Mircea Moloţ, care este şi vicepreşedinte al Biroului Naţional al PNL, a fost prezentat drept baronul local care a inclus Hunedoara pe harta judeţelor ai căror lideri politici au probleme cu legea, aceştia fiind cercetaţi penal. Moloţ este inculpat într-un dosar de corupţie, instrumentat de DNA, iar printre acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii anticorupţie în ordonanţa de începere a urmăririi penale este şi cea că ar fi influenţat modul în care erau atribuite contractele din bani publici către firmele de casă, creând în jurul său un adevărat grup de interese.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă, 9.12.2014

Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari Pentru că a reuşit să atragă o nouă investiţie importantă în comuna pe care o...

Gura lumii, 9.12.2014

Cârcotaşii povestesc pe la colţuri că mai mulţi politicieni locali nu se simt bine, după ce a fost aruncat pe...

Medaliaţi la Cupa „Hercules”

Luptătorii de la CSŞ Petroşani au obţinut cinci medalii la ultima competiţie din acest an, Cupa „Hercules”, întrecere ce a...

Închide