Anul viitor debutează cu simulări pentru elevii claselor VIII şi XII

8 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 simulariOana Mihnea

În perioada 19-22 ianuarie 2015, în penultima săptămână a semestrului I, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor susţine primele simulări pentru examenele naţionale care îi aşteaptă la sfârşitul anului şcolar.

În judeţul Hunedoara sunt înscrişi 3.815 elevi în clasa a VIII-a şi 3.966 în clasa a XII-a. Aceştia vor susţine luni, 19 ianuarie, prima simulare de examen la limba şi literatura română şi marţi la limba maternă. În a treia zi, elevii claselor a VIII-a vor da simularea la matematică, iar ceilalţi la istorie şi matematică. Pentru ultima zi, rămâne proba la alegere a examenului de Bacalaureat.
„Nu nota obţinută la simulare este importantă, ci faptul că elevul se obişnuieşte cu atmosfera de examen şi va şti la ce să se aştepte în momentul respectiv. Delimitarea subiectelor pentru fiecare materie va fi pusă la dispoziţia unităţilor de învăţământ în cursul acestei săptămâni. Subiectele de la simulări sunt realizate de comisiile consultative pe discipline, care sunt unice la nivel de judeţ. Rezultatele obţinute vor fi comunicate şi dezbătute în şedinţă cu părinţii la începutul semestrului II, mai precis, în luna februarie a anului viitor“, a susţinut Marta Mate, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Moloţ ar putea afla astăzi dacă rămâne în libertate

Astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia ar putea da hotărârea definitivă în cazul măsurii privative de libertate a celor cinci...

Bulina albă, 9.12.2014

Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari Pentru că a reuşit să atragă o nouă investiţie importantă în comuna pe care o...

Gura lumii, 9.12.2014

Cârcotaşii povestesc pe la colţuri că mai mulţi politicieni locali nu se simt bine, după ce a fost aruncat pe...

Închide