Actualitate

Misterul bolovanului care a distrus acoperișul unei case din Hunedoara a fost elucidat. Anunțul făcut de autorități

Adriana Năstase

Poliţiştii din Hunedoara au stabilit că bolovanul care a distrus acoperişul şi plafonul unei case şi cel găsit în curtea unui alt imobil provin în urma unei de­tonări, de la fostul combinat siderur­gic, aflat la aproximativ un kilometru de locul în care se află cele două imobile. În acest caz a fost întocmit dosar penal. Conform IPJ Hunedoara, oamenii au sunat la numărul de ur­genţe 112 pentru a anunţa prezenţa celor doi bolovani.

Au excavat
„La data de 29 martie 2022, la ora 13.59 Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată prin serviciul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe acoperişul unui imobil a căzut o piatră de dimensiuni mari şi a ajuns în in­te­riorul imo­bi­lului. Poliţiştii ajunşi la faţa locu­lui au sta­bilit că la man­sarda imo­bilu­lui s-a produs un ori­fi­ciu în acoperiş şi de ase­menea, în ta­va­nul unei ca­mere, pia­­tra aflân­du-se pe par­do­sea­la camerei. Tot în aceeaşi dată, un alt ce­tă­ţean din mu­ni­cipiul Hunedoara a anun­­ţat Poliţia că în curtea casei sale a găsit o bucată de piatră”, a transmis, ieri, IPJ Hunedoara. Cei doi bolovani au fost analizați fiind stabilită provenienţa acestora.
„În urma cercetărilor s-a stabilit că cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăţi de zgură care au provenit în urma detonării unei bucăţi de zgură, activitate desfăşurată la apro­ximativ 1 km de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderur­gic, pe ac­­­tuala platformă unde două so­cietăţi co­merciale desfăşoară activităţi de excavare şi colectare a de­şeurilor metalice”, arată IPJ Hunedoara.
Poliţiştii urmează să stabilească dacă societăţile comerciale care au des­fă­şurat activităţi de excavare au res­pec­tat legea. „Ancheta este în desfăşurare, urmând ca din cercetările efec­tu­a­te să se stabi­leas­că toate împrejurările în care s-au comis aceste incidente, pre­cum şi pentru a se stabili dacă acti­vi­tăţile din incinta fostului combinat des­­fă­şurate de către cele două socie­tăţi co­merciale s-au desfăşurat cu res­pec­tarea prevederilor legale, urmând ca, în funcţie de rezultatul anchetei, să se ia măsurile legale care se impun”, mai trans­mite IPJ Hunedoara.
În cauză, poliţiştii au în­toc­mit dosar de cercetare pe­nală pentru distrugere din culpă. Primul bolovan a dis­trus, în că­dere, acoperişul unei case din Hunedoara, dar şi plafonul acesteia. În imobil se aflau o femeie şi doi copii, dar erau la parter când s-a produs inci­den­tul. Un echipaj CBRN a făcut măsu­ră­tori şi a stabilit că piatra nu conţine material radioactiv, ci doar probabil zgură şi metal. Ulterior, un al doilea bo­lo­van a fost găsit în curtea unui alt imo­bil din municipiul Hunedoara.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura