Mircia Muntean a primit undă verde să fie eliberat din puşcărie!

23 decembrie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean (foto), este ca şi liber, după ce, ieri, Judecătoria Deva i-a admis cererea de eliberare condiţionată.
Totuşi, el încă nu a ieşit din Penitenciarul Bârcea, deoarece decizia poate fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile.

Trebuie să anunţe orice schimbare de domiciliu
Iată soluţia pe scurt a judecătorilor: ”În temeiul art.587 C.p.p. raportat la art. 100 alin. 1 C.p., admite propunerea de liberare condiţionată privind pe petentul-condamnat MUNTEAN MIRCIA. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului MUNTEAN MIRCIA şi punerea acestuia în libertate, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză. În baza art.101 alin.1 lit.a)-e) C.p., dispune ca persoana condamnată să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Hunedoara, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art.101 alin.2 lit.c) C.p., impune condamnatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României. Potrivit art.101 alin.5 C.p., măsurile de supraveghere se execută pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere, dar nu mai mult de 2 ani, iar obligaţia impusă potrivit art.101 alin.2 lit.c) C.p. pe toată durata termenului de supraveghere. Conform art.102 alin.1 C.p., supravegherea condamnatului va fi încredinţată Serviciului de Probaţiune Hunedoara. Atrage atenţia petentului-condamnat asupra dispoziţiilor art.104 C.p., privind revocarea liberării condiţionate. În temeiul art.275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare în cuantum de 100 de lei rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 313 lei se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul Hunedoara. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.12.2019”.

Plăteşte prejudiciul de 330.000 de dolari
În aceste condiţii, Mircia Muntean mai trebuie să aştepte să vadă dacă procurorii vor face contestaţie sau nu. Cert este că el este aproape liber, deşi nu va putea petrece acest Crăciun alături de familie.
Ieri, fostul edil şef al reşedinţei de judeţ a fost adus în faţa magistraţilor Judecătoriei Deva, care au judecat cererea de eliberare condiţionată. El le-a spus judecătorilor că este singurul inculpat din dosarul de abuz în serviciu care şi-a asumat prejudiciul din dosar, de 330.000 de dolari. El se află în puşcărie din aprilie 2017. Penitenciarul Bârcea Mare, unde este încarcerat fostul edil, a propus magistraţilor ca Muntean să fie eliberat condiţionat. Reamintim că Mircia Muntean a ajuns să fie condamnat la şase ani de închisoare, prin cumularea a două dosare penale.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ionica spune:

    De unde are sa plateasca 300000 $?

  2. Nicu spune:

    Sa iti dau m.uie de jegos si azi a doua zi de Crăciun ! La pușcărie cu voi javre de container

  3. Marcel spune:

    Un excroc ca asta nu are ce cauta liber. O jigodie. Un hot jegos. Huoooo

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Castelul Corvinilor a depăşit pragul de 400.000 de vizitatori în anul 2019!

În fiecare an, numărul de vizitatori la Castelul Corvinilor a crescut. Dacă în 2017 acesta a fost vizitat de 333.334...

Se circulă pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva!

În sfârşit, ieri, Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost dat în folosinţă, după luni bune de la terminarea lucrărilor....

Bulina albă, 24.12.2019

Vetuţa Stănescu, preşedinte-director general al CJAS Hunedoara Pentru că a fost numită în funcţia de preşedinte-director general al Casei Judeţene...

Închide