FlashPolitica si administratie

Mințiți, înșelați, profesorii hunedoreni s-au trezit. Dascălii hunedoreni se revoltă!

Sorina Popa

Și dascălii hunedoreni s-au trezit! Pentru că salariile lor nu au mai fost mărite așa cum le era promis, profesorii au demarat pro­testele! În aceste zile ei au declarat grevă de avertisment în toate unitățile de învă­ță­mânt.

Amână încheierea situațiilor școlare
Membrii de sindicat vor purta banderole albe sau ecuson cu inscripția “grevă” sau “protest”. Astăzi și mâine salariații din învă­ță­mântul hunedorean pichetează sediul Prefec­turii, între orele 13 și 15. De asemenea, ei amână încheierea situațiilor școlare pentru semestrul I, începerea activității în anul 2022 din 3 ianuarie în 7 ianuarie, și amenință cu greva generală începând cu 10 ianuarie 2022.
“Salariul mediu în învățământ este cu 30 la sută mai mic decât cel din administrația public, situație unică în rândul țărilor din UE. Deși s-a stabilit ca din 1 septembrie 2020, sala­riul de bază al personalului didactic să fie majorat, acest lucru nu s-a întâmplat. De aceea, este imperios necesar ca majorările să fie acordate personalului didactic cel mai târziu de la data de 1 ianuarie 2022. Totodată, personalul din Învățământ este singura cate­gorie din sectorul bugetar care nu benefi­ciază de plata sporurilor pentru condiții de muncă. O altă nemulțumire a noastră este ne­plata orelor de educație remedială. Este ne­voie, așadar, de adoptarea unor măsuri legis­lative de natură reparatorie, prin care aceste drepturi să se acorde întregului per­sonal didactic”, susține Paul Rusu, preșe­di­n­tele Sindicatului din Învățământul Preuni­ver­sitar Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura