Minor legat de un copac şi bãtut de prieteni

7 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03

Sorina Popa

Mama unui copil de 14 ani din oraşul Petrila a depus o plângere, în urmă cu câteva zile, la Poliţie, reclamând că fiul ei a fost legat de un copac, de mai mulţi puşti şi apoi bătut.

Distracţie între prieteni
Subcomisarul Alexandru Scafariu, adjunctul şefului Poliţiei Petrila, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că mai mulţi copii din Petrila au mers, luna trecută, la o cabană, pe Jieţ, să facă baie. La întoarcerea către casă, adolescenţii, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, s-au oprit într-o pădure, unde l-au legat pe unul dintre ei cu un tricou rupt. Se pare că puştii s-au distrat şi ei puţin, spunându-i copilului „Hai, măi, te legăm puţin şi apoi îţi dăm drumul”. Ei au filmat cu telefonul mobil scena cu pricina.  Minorul de 14 ani, care a fost distracţia prietenilor săi, a terminat clasa a VIII-a şi a intrat la liceu, la Petrila.

Dosar de cercetare penală
„Din filmul pe care l-a vizionat, căci puştii au filmat cu un telefon mobil întreaga întâmplare şi au postat-o pe Internet, am putut vedea că la un moment dat, unul dintre copii îl loveşte pe cel legat peste faţă. Mama copilului legat şi bătut a fost audiată, la fel şi victima. Mama adolescentului este şocată de ceea ce i s-a întâmplat copilului ei. Trei dintre agresorii minori au fost identificaţi. Urmează să-l mai audiem pe copilul care a fost legat şi să-i identificăm şi pe ceilalţi autori ai acestei fapte. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal”, a declarat subcomisarul Alexandru Scafariu. Comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara, a afirmat că împreună cu cei de la Protecţia Copilului va încerca să prevină pe viitor asemenea acte de violenţă în rândul minorilor. Luna trecută, alţi doi minori, din Uricani, au fost filmaţi cu un telefon mobil, în timp ce făceau sex, filmuleţul fiind postat pe Internet.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ştiri

Fugite de acasă Familia unei adolescente de 17 ani, din oraşul Haţeg, a sesizat Poliţia, că tânăra a plecat de...

Managerul Spitalului din Vulcan îl acuzã pe primarul Ile

Prin intermediul unei scrisori deschise, adresate primarului Gheorghe Ile (foto), managerul Spitalului Municipal Vulcan, Alexandru Blaj, face cunoscut hunedorenilor lipsa...

Şapte descalificaţi, un abandon şi 99 de temerari

Raliul “Transilvania Adventure Trophy”, cel mai tare concurs de off-road din Europa, care a început duminică la Deva, a făcut...

Închide