Eveniment

Minor legat de un copac şi bãtut de prieteni

03

Sorina Popa

Mama unui copil de 14 ani din oraşul Petrila a depus o plângere, în urmă cu câteva zile, la Poliţie, reclamând că fiul ei a fost legat de un copac, de mai mulţi puşti şi apoi bătut.

Distracţie între prieteni
Subcomisarul Alexandru Scafariu, adjunctul şefului Poliţiei Petrila, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că mai mulţi copii din Petrila au mers, luna trecută, la o cabană, pe Jieţ, să facă baie. La întoarcerea către casă, adolescenţii, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, s-au oprit într-o pădure, unde l-au legat pe unul dintre ei cu un tricou rupt. Se pare că puştii s-au distrat şi ei puţin, spunându-i copilului „Hai, măi, te legăm puţin şi apoi îţi dăm drumul”. Ei au filmat cu telefonul mobil scena cu pricina.  Minorul de 14 ani, care a fost distracţia prietenilor săi, a terminat clasa a VIII-a şi a intrat la liceu, la Petrila.

Dosar de cercetare penală
„Din filmul pe care l-a vizionat, căci puştii au filmat cu un telefon mobil întreaga întâmplare şi au postat-o pe Internet, am putut vedea că la un moment dat, unul dintre copii îl loveşte pe cel legat peste faţă. Mama copilului legat şi bătut a fost audiată, la fel şi victima. Mama adolescentului este şocată de ceea ce i s-a întâmplat copilului ei. Trei dintre agresorii minori au fost identificaţi. Urmează să-l mai audiem pe copilul care a fost legat şi să-i identificăm şi pe ceilalţi autori ai acestei fapte. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal”, a declarat subcomisarul Alexandru Scafariu. Comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara, a afirmat că împreună cu cei de la Protecţia Copilului va încerca să prevină pe viitor asemenea acte de violenţă în rândul minorilor. Luna trecută, alţi doi minori, din Uricani, au fost filmaţi cu un telefon mobil, în timp ce făceau sex, filmuleţul fiind postat pe Internet.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.