Politica si administratie

Comisie de anchetã pentru telegondolã

05 cosmin nicula

Dana Istudor

 Senatorul de Hunedoara, Cosmin Nicula (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Petroşani, că va cere întrunirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice cum se cheltuiesc circa 80 de milioane de euro pentru telegondola şi proiectul de dezvoltare turistică derulat în Masivul Parâng.
De acord cu proiectul
Nicula a afirmat că este pentru realizarea acestui proiect, însă nu este de acord cu sumele alocate şi care ar urma să fie cheltuite pentru acesta. „PSD, prin reprezentanţii săi la nivel local, judeţean şi naţional susţine acest proiect, telegondola, din toate punctele de vedere. În schimb, nu suntem de acord cu sumele care au fost alocate pentru proiectul tehnic şi aici probabil, în luna septembrie, când va începe activitatea parlamentară, voi solicita Senatului României o comisie de anchetă cu privire la modul cum au fost atribuiţi banii publici municipalităţii Petroşani”, a declarat Nicula.

Preţul i se pare prea mare
Senatorul a mai declarat că a atras atenţia asupra faptului că fondurile alocate pentru realizarea proiectului sunt foarte mari, iar costurile ar putea fi de fapt mult mai mici şi restul de bani să ajungă spre cealaltă staţiune montană din Petroşani, Straja. „Am vrut să atrag atenţia în ceea ce priveşte modul defectuos în care a fost întocmit caietul de sarcini, nu vreau să mă antepronunţ cu privire la câştigător, nu vreau să fac alte speculaţii cu privire la câştigător. Preţul de două milioane de euro mi se pare extrem de mare, în condiţiile în care tot ansamblul din Deva, telecabina de pe Cetate a costat 1 milion de euro”, a susţinut senatorul hunedorean.

„Ne-au ţinut în sărăcie”
Primarul din Petroşani, vizat de Nicula, spune însă că proiectul are costuri reale. „Dacă PSD-ul are dovezi la aceste acuzaţii, îi rog să vină şi să le prezinte. Eu spun că până
acum PSD-ul în Valea Jiului nu a avut nici un fel de viziune de dezvoltare. Ei au ţinut Valea Jiului în sărăcie. Ne amintim de acele mineriade, iar factura o plătim acum, noi. Nu a venit unul cu ceva ca să scoată Valea Jiului din sărăcie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

One thought on “Comisie de anchetã pentru telegondolã

  • E trist faptul ca senatorul si primarul sunt colegi de „coalitie” si se presupune ca „guverneaza impreuna . De fapt aceste „sarje” politicianiste nu sunt altceva decat imaginea vie a modului cum este guvernata Romania in aceste vremuri extrem de grele cand cei de la guvernare ar trebui sa dovedeasca mai mult ca oricand maturitate coerenta coeziune profesionalism . Ce vedem insa nu este decat neseriozitate narcisism din partea unor politicieni care vor cu tot dinadinsul sa se afle mereu in centrul atentiei sa-si creeze imagine si eventual sa poata candida din nou ca la noi la romani asa merge .Nu zic ca senatorul are sau nu are dreptate , dar era firesc ca cei doi sa fi fost la ora aceasta de comun acord asupra unui proiect care se vrea in binele comunitatii pe care si el si primarul vor sa o serveasca , sa se fi consultat de mult impreuna pentru ca asa cum spuneam sunt membrii a aceiasi coalitii de guvernare nu sa se certe permanent . Saraca Romanie pe mainile cui ai incaput !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura