Ministrul Răzvan Cuc a criticat Asociaţia Pro Infrastructură

8 septembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

      Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (foto), prezent la Deva în acest sfârşit de săptămână, a declarat că Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi dat în trafic până la finele lunii septembrie 2019. Ministrul Transporturilor a criticat Asociaţia Pro Infrastructură, despre care a spus că „să se hotărască mai întâi ce vor“.
     ”Nu pompăm bani pentru mentenanţă de la început”
„Pro Infrastructură spunea ca sunt probleme grave pe lotul acela, acum spune că este un lot care poate fi deschis. Pro Infrastructură să se hotărască mai întâi ce vor, dar în momentul de faţă noi trebuie să ne asigurăm că o autostradă, când o dăm în folosinţă, nu începem să pompăm bani pentru mentenanţă şi pentru întreţinere sau pentru remedieri eventual care apar în exploatare a doua zi. În acest sens, s-au dispus nişte măsuri de către Compania de Autostrăzi, nu de către ministru. CNAIR a intrat pe Lotul 3, pentru remedieri, iar la sfârşitul acestei luni va fi dat în folosinţă“, a declarat la Deva, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Reamintim că Lotul 3 nu a putut fi deschis circulaţiei, la jumătatea lunii august, din cauză că nu a fost bine construit, susţine Răzvan Cuc, fiind nevoie de remedierea unor deficienţe constatate aici. Contractul cu constructorul spaniol a fost reziliat, iar CNAIR trebuie să facă reparaţiile care se impun. Constructorul a atacat în instanţă rezilierea contractului şi ameninţă că se va adresa Comisiei Europene.
Lucrările la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cu o lungime de 21 de kilometri, au pornit în urmă cu şase ani. Acest tronson nu a fost recepţionat, conform graficului. În ciuda refuzului constructorului, au fost recepţionaţi, totuşi, forţat, 800 de metri, pentru a se asigura descărcarea de pe Lotul 4.(Sorina Popa)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Asfaltati drumul DN 7A Cheile Jietului ca ne rupem masinile spre Voineasa sau spre Transalpina

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 09.09.2019

S-a dat inspector şi a reuşit să păgubească mai mulţi creduli. Gurile rele spun că un individ versat în escrocherii...

Bulină neagră, 09.09.2019

Dorin Beluş de 46 de ani, din satul Tisa

Bulină albă, 09.09.2019

Viorel Hăbian, antrenorul Lotului Olimpic de Tir cu Arcul

Închide