Politica si administratie

Ministrul Rafila vine în județ. Ce spitale sunt vizate

Vineri, la Spitalul municipal din Hunedoara, va fi prezentată inves­ti­ția de aproape 12 milioane de lei, mo­dernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal „Dr. Alexan­dru Simionescu”. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (foto), va participa la această ceremonie.

Servicii esențiale
Obiectivul general al prezentului proiect constă în îmbunătățirea ni­velului de sănătate al populației jude­țului Hunedoara prin asigurarea de servicii medicale complexe în regim ambulatoriu, care intră în categoria serviciilor esențiale pentru populație. Proiectul creează premisele necesare pentru limitarea migrației per­so­na­lului de specialitate în străinătate sau alte spitale din România prin crearea unui mediu de lucru modern: îm­bu­nătățește infrastructura ambula­to­riului, aducând-o la standarde su­pe­rioare de funcționare. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Lărgirea gamei serviciilor medicale prin cre­a­rea de servicii medicale noi; Ridicarea nivelului calitativ al actului me­di­cal prin modernizarea și do­ta­rea ambulatoriului; Scă­de­rea nu­mărului de pacienți redirec­ționați prin dotarea cu apa­ra­tura medicală nouă inexis­tentă în prezent în sistemul me­dical bugetar în județ; Scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament; Asi­gu­rarea unor condiții la standarde ridi­cate pentru realizarea actelor medicale.
Ministrul va vizita și Spitalul Jude­țean de Urgență Deva, pentru a vedea investiția de reparații capitale și proiectele în derulare de aici. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura