Ministrul Natalia Intotero, printre românii din Spania

15 aprilie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a efectuat o vizită de lucru în Spania, în perioada 13 – 16 aprilie. Ieri, ministrul Natalia Intotero a participat la Catedrala ortodoxă românească din Madrid la hirotonia întru Arhiereu a părintelui arhimandrit Teofil Roman, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

Întâlnire cu românii din Spania
Sâmbătă, ministrul Românilor de Pretutindeni a avut o întrevedere oficială cu Amparo Marco Gual, primăriţa oraşului Castellon de la Plana. De asemenea, Natalia Intotero s-a întâlnit şi cu români care trăiesc acolo. Potrivit informaţiilor oficiale, numărul românilor rezidenţi în Castellon de la Plana este de aproximativ 20.000 de persoane, iar în Provincia Castellon sunt 52.000 persoane. Românii de aici au între 16 şi 64 de ani. Potrivit reprezentanţilor ministerului condus de Natalia Intotero, românii din Provincia Castellon sunt foarte bine integraţi în societatea spaniolă. În această provincie, românii sunt cea mai mare comunitate străină.
„I-am mulţumit doamnei primar pentru sprijinul acordat comunităţii româneşti, pentru colaborarea pe care o are cu autorităţile române în cadrul parteneriatului de înfrăţire cu Târgovişte. Ministerul Românilor de Pretutindeni acordă o atenţie deosebită programului «Centenar prin Înfrăţire», tocmai pentru că este o modalitate prin care autorităţile din România pot fi mai aproape de românii noştri plecaţi din ţară. Castellon este un exemplu de bună practică în acest sens”, a declarat ministrul Natalia Intotero.

Sprijin pentru compatrioţi
Ministrul hunedorean a spus că va face toate demersurile pentru a sprijini comunitatea românească din Peninsula Iberică şi va pune la dispoziţia acesteia oportunităţile de finanţare nerambursabile pentru proiecte dedicate păstrării şi promovării
identităţii româneşti. „Munca acestor oameni este foarte importantă şi cei mai mulţi fac lucruri frumoase cu multă dragoste pentru România. Ei sunt ambasadori ai ţării noastre şi i-am asigurat de tot sprijinul nostru. Am întâlnit oameni care vor să dea ceva înapoi României, ceea ce este extrem de emoţionant”, a declarat ministrul Natalia Intotero.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Veorica Băncilă spune:

    Interesant. Întâlnirea de la Guvernul Spaniei cu adjuncta omologului Nataliei Intotero a avut loc ? Va avea loc ? Oricum e un afront adus României că nu este primită de Premierul spaniol, că se întâlnește doar cu adjuncta.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doi hunedoreni candidează la FRF

La alegerile mult aşteptate pentru funcţiile din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, alegeri care se vor desfăşura miercuri, 18 aprilie,...

Miercuri, 18 aprilie, vor avea loc alegerile la Federaţia Română de Fotbal. Ionuţ Lupescu: Vreau să redresăm fotbalul românesc!

Peste două zile se vor desfăşura alegerile pentru noile structuri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi odată cu acestea...

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Pentru această săptămână, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva propun spre lecturare cartea „În mişcare. O viaţă“ de Oliver Sacks,...

Închide