Chinezii vor să înfiinţeze un centru de medicină tradiţională chineză la Deva

15 aprilie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Un protocol de înfrăţire între judeţul Hunedoara şi Provincia Shaanxi a fost semnat săptămâna trecută de către conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii acestei provincii din China.

Cursuri intensive în China şi la Deva
Cu această ocazie a fost semnată şi intenţia de cooperare între Universitatea Shaanxi de Medicină Chineză şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva pentru construirea la Deva a unui Centru de Medicină Tradiţională Chineză (diagnoză şi tratament). Cooperarea prevede pregătirea la Universitatea Shaanxi a unor cadre medicale de la SJU Deva în medicina tradiţională chineză, susţinerea unor cursuri intensive de către specialişti chinezi la Deva, şi, în final, deschiderea Centrului de medicină tradiţională chineză în reşedinţa de judeţ. Documentul a fost semnat de către Liu Li, preşedintele Universităţii Shaanxi de Medicină Chinezească, şi dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Mai multe domenii de colaborare
O numeroasă delegaţie guvernamentală din Provincia Shaanxi, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Republica Populară Chineză, s-a aflat pentru două zile în judeţul nostru. Delegaţia a fost condusă de Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului Provinciei Shaanxi.
„În cadrul întrevederii, ambele părţi au vorbit despre regiunile pe care le reprezintă, despre oportunităţile şi planurile de dezvoltare. Cel mai important punct al discuţiei s-a centrat pe principalele direcţii de colaborare în cadrul relaţiei de înfrăţire. Prin semnarea protocolului de înfrăţire de către Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, şi Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, se stabilesc colaborări în următoarele domenii: economic şi comercial, turism, ştiinţă şi tehnologie, cultură, educaţie, medicină tradiţională chineză, sport, pregătire de specialişti în resurse naturale”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ciprian spune:

    Alo Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora si Andronache oameni lui Laurentiu Nistor) dar in valea jiului de ce nu ati vorbit sa vina chinezi cu investitii ??? Valea jiului a votat tot timpul cu PSD !!!

  2. Cucuvea spune:

    Relax. In Valea Jiului se deschide o fabrica de tepe.

  3. Liviu spune:

    Poate resuscitează PSD in județ vin cu concepte comuniste noi

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ministrul Natalia Intotero, printre românii din Spania

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a efectuat o vizită de lucru în Spania, în perioada 13 – 16 aprilie....

Doi hunedoreni candidează la FRF

La alegerile mult aşteptate pentru funcţiile din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, alegeri care se vor desfăşura miercuri, 18 aprilie,...

Miercuri, 18 aprilie, vor avea loc alegerile la Federaţia Română de Fotbal. Ionuţ Lupescu: Vreau să redresăm fotbalul românesc!

Peste două zile se vor desfăşura alegerile pentru noile structuri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi odată cu acestea...

Închide