Ministrul Natalia Intotero, printre românii din Milano

11 septembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

             Ministrul Natalia Intotero se află într-un turneu de lucru prin mai multe ţări din Europa. Ieri, românii prezenţi la secţia consulară a Consulatului General al României la Milano au avut ocazia să intre în dialog cu ministrul pentru Românii de Pretutindeni şi să discute despre serviciile care li se adresează, precum şi despre problemele cu care se confruntă.
Milano este al doilea oraş din itinerariul vizitei ministrului Natalia-Elena Intotero în Italia. Peste 55.000 de români locuiesc în provincia Milano, iar numărul conaţionalilor stabiliţi în regiunea Lombardia este de aproximativ 177.000.
În cadrul întâlnirii cu românii prezenţi la consulat, ministrul a subliniat importanţa contactului direct între oameni şi autorităţile care îi reprezintă, dialogul fiind esenţial pentru găsirea de soluţii la problemele cu care se confruntă românii de peste hotare.
Apoi, Natalia-Elena Intotero a avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii şi ai mediului asociativ românesc din Milano. În cadrul discuţiilor, ministrul s-a referit la finanţările oferite de MRP, la demersurile necesare pentru a pregăti, a depune şi a obţine aprobări ale dosarelor pentru finanţarea programelor şi proiectelor, precum şi la necesitatea ca românii să îşi cunoască drepturile şi obligaţiile ce le revin în ţările unde au ales să se stabilească, să studieze, să muncească. În acest sens, ministrul s-a referit la campaniile de informare derulate de MRP şi de instituţiile partenere. O altă temă de interes a fost votul în străinătate, cei prezenţi cerând informaţii despre platforma online votstrainatate.ro, precum şi despre aspecte organizatorice legate de scrutinul din noiembrie.(Adriana Năstase)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. marza ioan spune:

    plimbarile lungi fac piciorul frumos

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-au alocat noi fonduri pentru modernizarea spitalului judeţean

Aleşii judeţeni au votat, ieri, în şedinţa extraordinară rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU)...

Ministrul Cuc a avut dreptate. A crăpat autostrada pe Lotul 3!

Ieri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că fisura apărută la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi analizată de...

Gura lumii, 12.09.2019

Îşi fac de cap fără să-i tragă cineva la răspundere. Se întâmplă într-o capitală a zonei cu lămpaşe, unde mai...

Închide