S-au alocat noi fonduri pentru modernizarea spitalului judeţean

11 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 

          Aleşii judeţeni au votat, ieri, în şedinţa extraordinară rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pe anul 2019. Totodată, a fost aprobată şi modificarea programului de investiţii de launitatea medicală din Deva.
         Se reabilitează instalaţiile sanitare
Astfel, consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 165.000 lei pentru execuţia lucrărilor de reparaţii curente la Laboratorul de Analize Medicale al SJU Deva. Este vorba despre înlocuirea instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor sanitare şi execuţia de finisaje. Lucrările sunt necesare în condiţiile în care la etajul inferior se amenajează spaţiul unde va funcţiona aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), efectuarea acestora asigurând funcţionarea în bune condiţii a instalaţiilor şi echipamentelor.
În ceea ce priveşte modificarea listei de investiţii, CJ Hunedoara a aprobat alocarea sumei de 38.000 lei pentru lucrări în spaţiul în care va fi amplasat aparatul RMN (ecranare magnetică realizată pe tavan şi podeaua cabinei Faraday).
       RMN-ul este achiziţionat de minister
În spaţiul destinat RMN-ului, va funcţiona un cabinet de investigaţii, cabină de comandă, loc pentru pregătirea pacienţilor, pentru pregătirea pacienţilor minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire), sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.
„Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică va fi achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro. Prin realizarea acestei investiţii, va creşte semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigaţii de înaltă performanţă”, a afirmat Delia Băda, managerul spitalului devean.
      Peste 60 de paturi noi
De asemenea, tot în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean, au fost alocate fonduri în valoare de 109.000 lei pentru achiziţia unui număr de 65 de paturi de spitalizare pentru pacienţi, absolut necesare pentru desfăşurarea activităţii medicale în condiţii optime la secţiile Cardiologie, Psihiatrie şi Dermatologie din cadrul spitalului devean.(Adriana Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ministrul Cuc a avut dreptate. A crăpat autostrada pe Lotul 3!

Ieri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că fisura apărută la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi analizată de...

Gura lumii, 12.09.2019

Îşi fac de cap fără să-i tragă cineva la răspundere. Se întâmplă într-o capitală a zonei cu lămpaşe, unde mai...

Bulină neagră, 12.09.2019

Maria Georgeta T., adolescentă din Lupeni

Închide