Ministrul Ionuţ Stroe ameninţă cu blocarea campionatului în Liga 1!

22 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Pandemia de coronavirus este în plină ascensiune în România, iar sezonul din Liga 1 ar putea să se încheie prematur, după cum o spune clar chiar Ionuţ Stroe (foto), ministrul Sportului.

Antrenorul de la CS Dinamo, Gigi Mulţescu, abia a mai găsit 11 jucători pentru meciul lui Dinamo cu Hermannstadt, în timp ce probleme mari are şi CFR Cluj, pe finalul play-off-ului din Liga 1, după ce n-a putut juca derbiul cu FCSB.
Ionuţ Stroe a avertizat cluburile din Liga 1 declarând: „Până acum am fost avocatul Ligii 1, dar trebuie să acţionăm foarte ferm! Liga şi Federaţia trebuie să dispună urgent anchete, să sancţioneze şi să corecteze aceste comportamente. Asta dacă vor să încheie competiţia. Îmi pare foarte rău să o spun”, a declarat ministrul.
„Sunt şase zile de când avem primul mare focar din fotbalul românesc. Mă aşteptam ca echipele care au probleme generate de COVID-19 să recurgă la prima posibilitate prevăzută în ordinul de ministru, acel cantonament cu izolare. Acel cantonament îşi asigură protejarea jucătorilor şi a staffului tehnic. Unele cluburi se întrec în testări. S-ar putea să avem mai multe teste COVID-19 decât meciuri! Ceea ce este ineficient. Cele mai bune măsuri sunt distanţarea, protejarea, izolarea.
Mai sunt trei meciuri în play-off! La o echipă, jucătorii fac naveta câte 60-70 de kilometri, se antrenează, după care merg înapoi acasă. În condiţiile în care cluburile pun în pericol sănătatea sportivilor, există această posibilitate să avem o intervenţie mai fermă. Nu-mi doresc să ajung acolo. Trebuie să se vadă acţiune”, a fost mesajul lui Stroe pentru cluburile din Liga 1.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Orăştioara de Sus: începe predarea extraselor de carte funciară

O parte din cetăţenii comunei Orăştioara de Sus urmează să primească extrasele de carte funciară rezultate în urma procesului de...

Cum a scăpat Haţegul de carantină

Cu toate că după intrarea în vigoare a Legii carantinării şi izolării, cei depistaţi pozitivi la noul virus şi care...

Viteza şi lipsa experienţei au dus la accident

Un accident rutier s-a produs ieri, pe DN7 pe raza localităţii Simeria Veche.

Închide