Ministrul Educaţiei a anunţat că urmează schimbări la inspectoratele şcolare

12 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că vor fi reluate concursurile pentru funcţiile de inspectori şcolari şi directori de şcoli. Aceasta cu atât mai mult cu cât au expirat sau urmează să expire şi mandatele celor care au susţinut examenele în 2016.

„Au expirat mandatele“
Ministrul Educaţiei a comentat situaţia actuală, afirmând că numeroase asemenea funcţii de conducere sunt ocupate prin detaşare sau prin delegare.
„Această situaţie de provizorat nu este bună pentru că lasă loc politicului să se implice în educaţie. În 2016 au fost organizate concursuri pentru şefi de inspectorate şi directori de şcoli şi vom relua aceste evaluări. Vor fi puse în dezbatere metodologiile de concurs, pentru că au expirat şi mandatele celor care le-au obţinut acum patru ani. Vom relua concursurile, pentru că astfel oferim stabilitate şi profesionalizăm managementul la nivelul inspectoratelor şi al şcolilor“, a anunţat ministrul Educaţiei.

Cei mai mulţi, cu concurs
Contactată, Maria Ştefănie (foto), inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că mandatul ei expiră în martie anul acesta. „Eu am dat concurs pentru postul de inspector şcolar general în anul 2015. Mandatul este de patru ani cu prelungire un an. Inspectorii generali adjuncţi au mandate până în luna aprilie 2020“, a spus Ştefănie.
„În ceea ce priveşte directorii şi directorii adjuncţi de şcoli din judeţ, în total, aceştia sunt în număr de 185. Dintre ei, doar 33 sunt cu detaşare, restul cu concurs. În cazul celor cu detaşare, fie că nu s-a prezentat nimeni la concurs, fie au fost demişi, fie nu au luat concursul pe post“, a adăugat Maria Ştefănie, inspectorul şcolar judeţean.
Propunerea PNL pentru postul de inspector şcolar judeţean este Ilie Pârvan.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Şerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Partitura suferinței,...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Suntem ceea ce gândim

Există un început pentru toate şi la drept vorbind, Dumnezeu ne-a dat posibilitatea ca fiecare dimineaţă să fie un nou...

Doi răniţi, după ce un bărbat din Petrila a tamponat o ambulanţă

Un şofer, de 31 de ani, din Petrila, nu s-a asigurat corespunzător şi a lovit o ambulanţă care se afla...

Închide