Ministerul Sportului va mări bugetele federaţiilor

Bugetele federaţiilor sportive pentru 2020 vor fi corectate în funcţie de impactul pandemiei de coronavirus asupra activităţii fiecăreia, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto).

„Cu siguranţă vom reaşeza bugetele federaţiilor. Există şi o obligaţie din partea noastră de a reaşeza aceste bugete, pentru că foarte multe dintre competiţiile, evenimentele, activităţile bugetate din această perioadă de trei luni trebuie corectate. Nu s-au suspendat, trebuie corectate toate activităţile, banii de acolo îi vom reporta spre activităţile care se amână sau se reprogramează, spre campionate care se refac în toamnă“, a declarat Stroe.
El a precizat că vor exista şi cazuri în care unele bugete alocate de stat să fie suplimentate, dacă reprezentanţii federaţiilor o vor cere: „Deci, în mod obligatoriu vom reface bugetul fiecărei federaţii şi sunt sigur că putem să suplimentăm bugetele dacă există dificultăţi de natură financiară şi dacă ne vor solicita acest lucru. Avem până în momentul de faţă discuţii cu mai multe federaţii care ne-au solicitat întâlniri pentru a reaşeza bugetul şi probabil că o vom face la rectificare într-o lună, maximum două. Cu siguranţă. Modelul va fi la fel, o voi face public, va fi transparenţă şi în ceea ce priveşte sumele şi alocările către fiecare sport în parte“. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.