Echipele de fotbal din Valea Jiului şi-au reluat antrenamentele

4 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Echipele de fotbal din Valea Jiului şi-au reluat antrenamentele, în condiţii de siguranţă şi stricteţe. Toţi preşedinţii de cluburi au pus un mare accent pe respectarea condiţiilor impuse de către ordinul comun al MTS şi cel al Sănătăţii.

La AS Inter Petrila totul este pus la punct pentru a se respecta aceste condiţii de siguranţă pentru sănătatea jucătorilor şi a participanţilor la antrenamente. „Încet încet, în grupuri de câte trei, fiecare cu mingea lui, am reluat antrenamentele. Deocamdată pentru mine nu este foarte clară ordonanţa dată de Guvern cu respectarea măsurilor. Noi însă luăm temperatura fiecărui jucător, care la rândul său trebuie să dea o declaraţie pe propria răspundere, cum că nu tuşeşte şi nu este răcit“, a spus preşedintele clubului Inter, Eugen Duma. Jucătorii vin la antrenamente pe bază de tabel nominal şi semnătură.
Antrenamentele au fost reluate şi la CSM Vulcan, unde antrenorul Dan Voicu vrea performanţă în condiţii stricte. „Eu fac antrenamente cu câte doi jucători pe durata unei ore. Aşa rulez tot lotul pe durata unei zile întregi. Doar trei suntem pe teren. Eu unul sunt foarte sceptic în privinţa reluării campionatului. De ce spun asta? Pentru că nu vom putea face faţă cerinţelelor care se impun. Şi atunci vin şi întreb: viaţa unui jucător amator e mai prejos decât viaţa unui jucător profesionist? Dacă se întâmplă ceva, cine va răspunde?“, a declarat Dan Voicu. La CSM Vulcan, jucătorilor le este luată temperatura, conform protocolului, nu lipsesc dezinfectantele, dar teama de îmbolnăvire cu coronavirus rămâne.
„Măsurile sunt destul de dure, iar noi nu ne permitem să ne testăm jucătorii. Ar fi costisitor, iar în acelaşi timp nu ne permitem să ne expunem. Da, te lasă să joci, dar pe propria răspundere. Şi cine va răspunde în caz de ceva? Este un risc prea mare“, a mai declarat Dan Voicu.
Astăzi este programată o şedinţă a Biroului Executiv din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, decisivă în stabilirea reluării campionatului din Liga a IV-a şi a V-a, dar şi dacă meciurile se vor juca fără spectatori sau cu spectatori.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 5.06.2020

Bogdan Tibor, tânăr din municipiul Petroşani Pentru că a fost trimis în judecată, în arest la domiciliu, sub acuzaţia de...

Bulina albă, 5.06.2020

Andrada Isabela Versin, agent de poliţie la Postul din Şoimuş Pentru că a fost felicitată de conducerea Inspectoratului de Poliţie...

Gura lumii, 5.06.2020

 Vorbesc gurile rele că un administrator de asociaţie de proprietari din zonă face legea printre cei care deţin locuinţe în...

Închide