Sport

Mini-Corvin(ul) – maxi-campioană

Ciprian Marinuţ

Echipa de fotbal a Colegiului Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara s-a dovedit cea mai valoroasă din ţară şi a câştigat titlul de campioană naţională în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (O.N.S.S.).

Performanţă la a treia încercare
Bogăţia de talente fotbalistice ale Hunedoarei, care a „explodat” în epoca lui Mircea Lucescu, are încă resurse valoroase, deşi Corvinul, echipa de tradiţie a oraşului, a dispărut din cauza necazurilor financiare. Drept dovadă, echipa Colegiului Tehnic „Matei Corvin”, în care activează jucători legitimaţi la FC Timişoara, FC Hunedoara şi CFR Simeria, a devenit campioană naţională la fotbal şcolar. Formaţia antrenată de profesorul Sorin Cimpoca s-a calificat pentru al treilea an consecutiv între cele mai bune opt echipe de fotbal şcolar din România şi a participat la turneul final al O.N.S.S., desfăşurat la finalul săptămânii în localitatea Nucet (Dâmboviţa). Mai încrezătoare în forţele proprii şi cu o mai mare ambiţie de a face performanţă, echipa hunedoreană a pus mâna pe titlul de campioană, după ce în 2008 obţinuse locul cinci, iar în 2009 cucerise medalia de bronz. „Am avut din start obiectivul de a câştiga măcar o medalie, pentru că băieţii doreau să-şi depăşească performanţele din anii trecuţi. Acum, au jucat cu mai mult curaj, au fost un grup mai omogen şi cu mai mult tupeu şi au câştigat turneul, demonstrând că sunt cei mai buni din ţară”, a spus profesorul Sorin Cimpoca, antrenorul campionilor.

Şi vremea a ţinut cu ei
Echipa hunedoreană a jucat şi primul meci al turneului, şi finala, cu aceeaşi echipă. În meciul de debut din grupa preliminară, trupa de la „Matei Corvin” a pierdut, scor 2-3, în faţa Grupului Şcolar „Bocskai Istvan” din Târgu Mureş. Hunedorenii au dispus, apoi, în celelalte două partide din grupă, cu 5-2 de campioana judeţului Vrancea şi cu 3-1 de campioana judeţului Bihor şi s-au calificat în semifinale, de pe locul secund. Jocul din semifinale cu echipa Grupului Şcolar „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, câştigătoarea „Cupei Liceelor” şi lidera celeilalte grupe, a fost piatra de încercare pentru hunedoreni. „Matei Corvin” s-a impus cu 2-0, prin golurile reuşite de Adrian Jitaru şi Sami Pîrvu şi a ajuns în finală în faţa celor de la… Grupul Şcolar „Bocskai Istvan” din Târgu Mureş. De data aceasta, hunedorenii s-au impus cu 4-0, fără drept de apel, prin golurile marcate de Sami Jitaru, Bogdan Găceanu, Adrian Pîrvu şi Andrei Făgărăşanu şi au devenit campioni ai României. „Primele meciuri s-au disputat pe un teren de iarbă, care era denivelat şi am pierdut meciul de debut, pentru că suprafaţa nu le-a prea convenit jucătorilor noştri. Apoi, vremea s-a stricat, iar semifinalele şi finala s-au jucat într-o sală, pe parchet. Mutarea ne-a avantajat şi am devenit campioni”, a spus profesorul Sorin Cimpoca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura