Eveniment

Miner grav rănit la Paroşeni

Maximilian Gânju   

Un angajat al Exploatării Miniere Paroşeni a ajuns ieri la Spitalul de Urgenţă Petroşani, cu piciorul rănit, după ce a fost victima unui accident de muncă.

Din primele date, acesta a fost rănit de un subansamblu extrem de greu, care i-a căzut pe picior. Imediat, la exploatarea minieră a ajuns un echipaj SMURD, care l-a preluat pe rănit şi după ce l-a stabilizat, l-a dus la unitatea medicală din Petroşani. Minerul executa o lucrare în subteran, în frontul de lucru şi rotea un cilindru metalic. În timpul operaţiunii, cilindrul i-a venit peste piciorul stâng, strivindu-i muşchiul femural. “Am fost informaţi despre producerea accidentului, la panoul III, stratul 3  de la mina Paroşeni. (…) Iniţial, era suspect de ruptură de femur şi a pierdut foarte mult sânge, dar după radiografii, n-ar fi ruptură, ci doar are muşchiul femural strivit”, a declarat Ileana Bodea, şeful ITM Petroşani.
Cauzele care au dus la producerea acestui accident de muncă urmează a fi stabilite în urma unei anchete derulată de CNH Petroşani şi inspectorii de la protecţia muncii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.