Minciună, ipocrizie, manipulare. Senatorul PSD Cristian Resmeriţă foloseşte electoral tema industriei extractive

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă dă dovadă de o doză mare de ipocrizie, când încearcă să profite, din nou, electoral de tema restructurării industriei extractive, pe care o foloseşte, de altfel, din 4 în 4 ani. Pentru a-şi atinge scopurile pur politice şi pentru a stârni emoţie public scoate din context vorbele Prim-ministrului Ludovic Orban privind renunţarea la energia electrică pe bază de cărbune.

La Digi 24, Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit despre Pactul Verde European, acel Green Deal adoptat în unanimitate în Parlamentul European (inclusiv de europarlamentarii PSD!) şi a banilor alocaţi României de CE, în cadrul Fondului de tranziţie echitabilă. În acest context, premierul a declarat că: ”Principala noastră direcţie de utilizare a banilor va fi în investiţii publice, o spun de acum, investiţii în infrastructura de transport, investiţii în infrastructura energetică. Gândiţi-vă că vine Green Deal-ul peste noi, va trebui, clar, să renunţăm la producţia energiei electrice pe cărbune, va trebui să creştem eficienţa energetică, randamentele şi pe capacităţile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiţii în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o ţară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”.
Ce a omis Ludovic Orban să precizeze în acea emisiune şi a încercat Cristian Resmeriţă să speculeze politic, este că renunţarea la energia electrică pe cărbune nu este o chestiune care se întâmplă peste noapte, ci este privită în perspectivă, respectiv în 2050.
Acest lucru îl ştie cu siguranţă şi senatorul PSD Cristian Resmeriţă, în condiţiile în care despre Green Deal se vorbeşte în Parlamentul European de cel puţin 3 ani, când PSD avea şi un comisar european, în persoana Corinei Creţu. De asemenea, europarlamentarii PSD nu s-au opus nici un moment Pactului Verde European, care a fost votat în unanimitate, şi nici deputaţii şi senatorii PSD din Parlamentul României nu au luat poziţie faţă de acest plan care vizează înlocuirea etapizată, în timp, a energiei electrice produse pe bază de cărbune.
De fapt, Pactul ecologic european (The European Green Deal) stabileşte acţiunile menite să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, iar senatorul Resmeriţă ştie cu certitudine acest lucru, dar preferă calea ipocriziei, scoţând din context câteva cuvinte ale lui Ludovic Orban pe care le foloseşte în această logică a campaniei electorale, aşa cum face, de altfel, din 4 în 4 ani.
Resmeriţă încearcă să distragă atenţia de la situaţia economică incredibil de dificilă în care PSD a adus Complexul Energetic Hunedoara, prin numiri pe criterii strict politice în funcţiile de conducere de la vârful companiei energetice hunedorene. Din cauza managementului defectuos şi a afacerilor clientelare, Complexul Energetic Hunedoara a intrat pentru a doua oară în insolvenţă în decurs de doar câţiva ani, cu datorii care depăşesc un miliard de euro! După ce ani de zile a fost condus de directorii numiţi politic de PSD, al cărui exponent de seamă în Valea Jiului este Cristian Resmeriţă, astăzi producţia de cărbune a unităţilor miniere aflate în subordinea CEH abia depăşeşte 1.000 de tone şi asta tocmai din cauza lipsei investiţiilor reale din acest sector, altă dată vital pentru economia României.
Deputat Lucian Ovidiu Heiuş, preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL Hunedoara

3 comentarii la „Minciună, ipocrizie, manipulare. Senatorul PSD Cristian Resmeriţă foloseşte electoral tema industriei extractive

 • 2 iunie 2020 la 22:00
  Legătură permanentă

  Nea heius,lasa cearta cu resmerita,spune ce ati facut voi din15 martie pana acum pt economie? Sunteti sub nivelul marii!!!

 • 2 iunie 2020 la 23:30
  Legătură permanentă

  Președintele Klaus Iohannis este făcut de membrii guvernului PNL mincinos și șarlatan . El a semnat dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor cu 40% . Azi membrii guvernului spun că e mincinos președintele țării pe motiv că nu au bani și-l fac șarlatan că fură banii copiilor din alocație și pensionarilor prin tăierea măririlor de pensie .

  Respectați legea promulgată în monitorul oficial .Fiți educați nu infractori legitimați de stat .Nu aveți bani ,vindeți aurul țării .

  De cel faceți pe Președintele țării mincinos și șarlatan voi membrii din PNL ?

  Libertatea ,Dreptatea și Adevărul fără minciună trebuie să învingă prin Credință . F .*. P .*. V .*.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.