Deputatul Sorin Petru Marica a votat pentru ,,DNA-ul pădurilor“

2 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

Deputaţii au votat cu 200 de voturi „pentru“, 107 abţineri şi patru împotrivă, înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor), o instituţie pe modelul DIICOT şi DNA, care să activeze la nivel naţional şi să combată fărădelegile împotriva mediului înconjurător. Printre parlamentarii care şi-au exprimat susţinerea prin vot s-a numărat Sorin Petru Marica (foto), membru PRO România.

Viitoarea autoritate va funcţiona în cadrul Parchetului General şi va fi condusă de un procuror-şef, numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei şi cu avizul CSM. Potrivit iniţiatorilor proiectului de lege, DNA-ul pădurilor va avea la dispoziţie procurori specializaţi, agenţi de poliţie şi experţi care se vor ocupa exclusiv de combaterea infracţiunilor împotriva mediului.
„Se vor ancheta tăierile ilegale de păduri, depozitările ilegale şi traficul de deşeuri, nerespectarea normelor anti-poluare, scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol ori silvic de terenuri de pe raza ariei naturale protejate, capturarea sau uciderea speciilor sălbatice cu mijloace nelegale. Este o entitate care promite să stopeze, printre altele, defrişările ilegale şi haosul silvic, precum şi să redea naturii bunul mers al lucrurilor. Sunt atâţia ani în care ne-am întors parcă împotriva mediului, am ajuns la acţiuni întreprinse împotriva legilor fireşti orânduite de Dumnezeu, iar acum ne întrebăm de ce natura reacţionează la nesăbuinţa cu care am exploatat-o“, a declarat Sorin Petru Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România. De precizat că Senatul este camera decizională pe acest proiect.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minciună, ipocrizie, manipulare. Senatorul PSD Cristian Resmeriţă foloseşte electoral tema industriei extractive

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă dă dovadă de o doză mare de ipocrizie, când încearcă să profite, din nou, electoral de...

Noi măsuri de sprijin pentru angajaţi şi angajatori

În Monitorul Oficial nr. 459 din 29 mai 2020 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2020 din...

Hoţ surprins în flagrant cu obiectele furate

Un tânăr de 19 ani a fost observat de o patrulă de poliţişti cu mai multe bunuri asupra lui. Luat...

Închide