Ai febră, nu intri la examenul pentru obţinerea permisului de conducere

2 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, a fost reluată susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere în judeţ. Totul, însă, cu respectarea măsurilor de protecţie faţă de posibila infecţie cu noul coronavirus, atât a candidaţilor, cât şi a examinatorilor şi a personalului, ne informează Prefectura judeţului Hunedoara.

Proba scrisă, după 15 iunie
Deşi s-a vorbit de refuzul examinatorilor de a intra în sală, pentru proba scrisă, nici vorbă de aşa ceva. Asta, pentru că, proba scrisă pentru carnetul de conducere nu a fost încă reluată. Lucrul acesta se va întâmpla doar după data de 15 iunie 2020.
Ieri, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, au fost 55 de hunedoreni care au dat proba practică, oraşul, cum se spune, pentru că acestora le expirau documentele depuse la dosarul pentru obţinerea carnetului de conducere.

Plan de măsuri
Prefectul şi echipa sa au definitivat ieri şi Planul de măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu coronavirus în timpul probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.
Astfel, pentru salariaţii “Serviciului public comunitar de regim permise şi înmatriculări” sunt luate următoarele măsuri: vor fi testaţi pentru verificarea imunităţii la Sars CoV 2 la începutul activităţii din program si se va repeta la 14 zile după aceasta testarea. Pe parcursul desfăşurării examenului, aceştia vor purta echipament de protecţie adecvat, adică măşti şi mănuşi de protecţie, pe care le vor schimba după şase ore de examinare. Dacă se consideră că autoturismul pregătit pentru examinare nu îndeplineşte condiţiile de securitate maximă de reducere a riscului de contaminare virală Sars CoV 2, vor refuza începerea examinării până la efectuarea unei dezinfecţii corespunzătoare. Instructorii auto vor efectua, cu ajutorul unor servicii specializate, curăţarea şi dezinfecţia autoturismului înainte de prima examinare şi după fiecare candidat. Ei vor face triajul epidemiologic al candidaţilor la intrarea în examen, verificând temperatura prin scanare. Dacă temperatura este peste 37,3 grade Celsius se va repeta verificarea temperaturii. Dacă respectivul candidat va avea, din nou, tot peste 37,3 grade Celsius, el nu va avea voie să participe la examen.

Schimbare de şefi
Candidaţii pentru examinare vor trebui să prezinte instructorilor datele despre starea lor de sănătate din ultimele şapte zile şi alte date solicitate de aceştia. Dacă cumva au efectuat un test pentru evidenţierea coronavirusului Sars CoV 2 îl vor prezenta instructorului şi comisiei de examinare.
Pe de altă parte, tot ieri, prefectul Vasilică Potecă a emis ordinul prin care, în urma trecerii în rezervă, cu drept de pensie, a şefului acestui serviciu, comisarul şef Ovidiu Martin, atribuţiile acestuia fiind preluate de comisarul şef Marius Ioan Meltiş.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Sorin Petru Marica a votat pentru ,,DNA-ul pădurilor“

Deputaţii au votat cu 200 de voturi „pentru“, 107 abţineri şi patru împotrivă, înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu...

Minciună, ipocrizie, manipulare. Senatorul PSD Cristian Resmeriţă foloseşte electoral tema industriei extractive

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă dă dovadă de o doză mare de ipocrizie, când încearcă să profite, din nou, electoral de...

Noi măsuri de sprijin pentru angajaţi şi angajatori

În Monitorul Oficial nr. 459 din 29 mai 2020 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2020 din...

Închide