Actualitate

Mina Petrila devine pentru o zi centrul roboticii hunedorene

Consiliul Județean Hunedoara în cola­bo­rare cu Asociația pentru Educație și Cul­tură EMINENS Petroșani, echipa de robotică AlphaBit a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Petroșani și Inspec­to­ratul Școlar Județean Hunedoara organ­i­zează, în perioada 19-21 mai, evenimentul „Hackathon” dedicat cluburilor de robotică de la școlile din județul Hunedoara și nu numai.

Hub de robotică
Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Hunedoara și Asociația Nație Prin Educație, inițiatoarea competiției de robo­tică pentru liceeni – BRD First Tech Challenge România, în parteneriat cu Planeta Petrila, Robotics Valley, Primăria orașului Petrila și Primăria municipiului Petroșani.
Deschiderea competiției va avea loc astăzi, 19 mai 2023, ora 11.00, la Exploa­tarea Cul­turală Petrila (fosta Mină Petrila), în Stația Compresoarelor. Aici se dorește realizarea unui hub de robotică destinat elevilor din județul Hunedoara, cunoscuți pentru re­zul­tatele extraordinare obținute la competițiile naționale și internaționale de profil. Ulterior, atelierele de robotică vor avea loc în municipiul Petroșani și în sta­țiunea Parâng.
Competiția de robotică le va oferi tinerilor pasionați de robotică ocazia de a-și de­monstra abilitățile tehnice, de a-și dezvolta și consolida spiritul de echipă, de a-și stimula creativitatea în acest domeniu inovator.
La eveniment și-au anunțat participarea echipele de robotică AlphaBit (Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani), Wafy (Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila), RobotX și RavenTech (Liceul Teo­retic „Traian Lalescu” Hunedoara), DecebalTech Jr, Dark Energy (Colegiul Național „Decebal” Deva), precum și echipa Tea Borgs (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg. Jiu). (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura