Actualitate

Mii de vizitatori la standul hunedorean

Alexandru Gruian

Ieri, s-a încheiat ediţia de primăvară a Târgului de turism al României – TTR 2010. Prima participare a judeţului Hunedoara a fost marcată de succes, dacă ar fi să analizăm totul în termenii numărului de vizitatori ai standului.

Atraşi de virşli şi ţuică…

Se poate aprecia fără mare dificultate, că peste 5.000 de persoane au vizitat standul, dar ziua de sâmbătă, 27 martie, a fost pe departe cea mai plină pentru organizatori – Compania Judeţeană de Turism Hunedoara. Timp de mai bine de două ore, sute de oameni au degustat ţuică din căni de lut, prelucrate după model dacic, au mâncat virşli, s-au servit de pe platouri încărcate cu şuncă, brânză, roşii, ardei şi ceapă şi s-au dedulcit cu felii de cozonac sau plăcintă. Surpriza plăcută pentru mulţi a fost şi faptul că puteau păstra cănile dacice.

…dar şi de spectacolul folcloric

Ansamblul folcloric „Silvana” din Deva a oferit un spectacol de dansuri populare, aplaudat la scenă deschisă. La această ediţie a Târgului de Turism, judeţul Hunedoara a oferit informaţii numeroase, sub genericul „Natură, cultură, aventură”. Cetăţile dacice, capitala Daciei romane, bisericile de piatră, Castelul Corvinilor, parcurile naturale şi specificul culinar, folclorul, toate au contribuit la creionarea unei imagini cuprinzătoare despre judeţ. Standul a oferit posibilitatea tuturor întreprinzătorilor particulari din judeţ, care au dorit să-şi prezinte ofertele de cazare şi programele turistice.

Entuziasmat de succesul participării, preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, a promis că la viitoarele ediţii, standul judeţului va fi mai bogat şi va avea un amplasament mai vizibil. Cu toate că sâmbătă, numai cine nu a vrut nu a ştiut că la hunedoreni e sărbătoare…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura