Mii de vizitatori la standul hunedorean

29 martie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Alexandru Gruian

Ieri, s-a încheiat ediţia de primăvară a Târgului de turism al României – TTR 2010. Prima participare a judeţului Hunedoara a fost marcată de succes, dacă ar fi să analizăm totul în termenii numărului de vizitatori ai standului.

Atraşi de virşli şi ţuică…

Se poate aprecia fără mare dificultate, că peste 5.000 de persoane au vizitat standul, dar ziua de sâmbătă, 27 martie, a fost pe departe cea mai plină pentru organizatori – Compania Judeţeană de Turism Hunedoara. Timp de mai bine de două ore, sute de oameni au degustat ţuică din căni de lut, prelucrate după model dacic, au mâncat virşli, s-au servit de pe platouri încărcate cu şuncă, brânză, roşii, ardei şi ceapă şi s-au dedulcit cu felii de cozonac sau plăcintă. Surpriza plăcută pentru mulţi a fost şi faptul că puteau păstra cănile dacice.

…dar şi de spectacolul folcloric

Ansamblul folcloric „Silvana” din Deva a oferit un spectacol de dansuri populare, aplaudat la scenă deschisă. La această ediţie a Târgului de Turism, judeţul Hunedoara a oferit informaţii numeroase, sub genericul „Natură, cultură, aventură”. Cetăţile dacice, capitala Daciei romane, bisericile de piatră, Castelul Corvinilor, parcurile naturale şi specificul culinar, folclorul, toate au contribuit la creionarea unei imagini cuprinzătoare despre judeţ. Standul a oferit posibilitatea tuturor întreprinzătorilor particulari din judeţ, care au dorit să-şi prezinte ofertele de cazare şi programele turistice.

Entuziasmat de succesul participării, preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, a promis că la viitoarele ediţii, standul judeţului va fi mai bogat şi va avea un amplasament mai vizibil. Cu toate că sâmbătă, numai cine nu a vrut nu a ştiut că la hunedoreni e sărbătoare…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Observaţii de pe drum

Cea mai buna rută spre Bucureşti pare să fie cea pe la Sibiu-Braşov-Valea Prahovei. Este mai lungă cu 40 de...

Eşec de şase puncte

Mureşul Deva a făcut un nou pas greşit în lupta pentru evitarea retrogradării, la Baia Mare, şi a pierdut, scor...

Francezii vor parteneriate cu firme hunedorene

Criza economică îi determină pe oamenii de afaceri din Europa să „migreze” în ţări străine, în căutarea de noi parteneriate...

Închide