Mii de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca

29 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Carmen Cosman

Mii de oameni au venit să se roage la mormântul lui Arsenie Boca (foto mare), de la Mănăstirea Prislop. Pelerinii au aprins cu speranţă o lumânare, au spus o rugăciune şi au lăsat un buchet de flori pe locul de veci al martirului gulagului comunist.

Credinţa, singura speranţă

Mănăstirea Prislop este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi din întreaga ţară, care au ţinut să comemoreze prin rugăciune împlinirea a 21 de ani de la trecerea în nefiinţă a celui care, prin harul său, a adunat mii de oameni în jurul lui şi a sârnit mânia Securităţii acelor vremuri. Pentru oameni, „sfântul de la Prislop” rămâne mereu viu în sufletele lor, iar mulţi au convingerea că, şi trecut la cele sfinte, părintele Arsenie Boca îi poate ajuta. Cei pentru care, an de an, Mănăstirea Prislop devine loc de pelerinaj, sunt convinşi că doar credinţa îi ajută pe români să meargă mai departe şi să treacă peste greutăţile vieţii. „Am venit astăzi aici cu gânduri de pace, de iubire, de linişte şi de speranţă. Credinţa este singura care mai ajută poporul român, iar bunul părinte să se roage pentru binele acestuia, care a avut atât de suferit şi încă mai are”, spune cu lacrimi în ochi o femeie, care a înălţat, la mormântul lui Arsenie Boca, o rugăciune către Dumnezeu.

Alţi pelerini au venit din judeţul Alba. Sunt pentru prima dată aici, la Mănăstirea Prislop, dar, cu siguranţă, nu şi ultima oară. „Am venit să luăm un pic de har, din harul părintelui Arsenie Boca. Este prima oară când venim aici, suntem de la Blaj. Doar credinţa în Dumnezeu ne mai ţine. Atât”, spune un bărbat aflat în pelerinaj.

Credincioşii au stat la coadă pentru a se ruga la mormântul preotului, considerat în timpul vieţii nu numai un bun propovăduitor al credinţei, ci şi un vizionar, şi au îmbrăcat în flori locul unde acesta se odihneşte pentru totdeauna. Pelerinajul a continuat şi ieri, atunci când, de fapt, s-au împlinit 21 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Arsenie Boca.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
PNL se dezice de foştii colegi, candidaţi în Ţara Haţegului

Călin Popescu Tăriceanu (foto) a declarat, vineri, la Călan, că Partidul Naţional Liberal are un singur candidat la alegerile pentru...

S-au trezit la spartul campionatului

Mureşul Deva a simţit din nou gustul dulce al victoriei, după o pauză de 12 etape, câştigând la limită, scor...

Leu acasă, titirez inutil printre străini

Că politica presupune o anume ştiinţă a comunicării, asezonată cu manipulare şi demagogie, e valabil în toată lumea. Ceea ce...

Închide