Mii de dosare ajung la Parchet, într-un an

28 octombrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Cristina Ghenea

Numărul mare al infracţiunilor înregistrate în judeţul nostru nu le dă de lucru doar magistraţilor de la instanţele judecătoreşti, ci şi procurorilor. De pildă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva au de rezolvat aproape de patru ori mai multe dosare acum, decât aveau în 1989.
Culmea este că, din 1990, numărul dosarelor ajunse la Parchet s-a înmulţit considerabil, dar numărul procurorilor care se ocupă de soluţionarea acestora a fost micşorat.
Mai concret, dacă în 1989, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva lucrau 11 procurori, acum, există în organigramă nouă posturi, dar numai cinci dintre acestea sunt ocupate.
Dosare mai multe, posturi mai puţine
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva nu-şi mai văd capul de treabă, având în vedere că sunt doar cinci, iar numărul dosarelor înregistrate este de ordinul miilor. Astfel, potrivit lui Cosmin Glodean, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, de la începutul acestui an, fiecare procuror de aici a avut în lucru peste 700 dosare, întrucât din ianuarie şi până ieri, 27 octombrie, la instituţie au ajuns 3.181 de dosare noi. De subliniat că, dintre acestea, 2.665 au fost deja soluţionate.
Cât despre anul trecut, procurorii au reuşit să finalizeze 2.855 de dosare, dintr-un total de 3.888 înregistrate. Asta înseamnă aproximativ de patru ori mai mult decât în 1989, an în care doar 1.112 dosare au ajuns la Parchet.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal – weekend

Liga a II-a, seria vest, etapa a XI-a: vineri, 28 oct., ora 15.00: Gloria Bistriţa – CSM Rm. Vâlcea; sâmbătă,...

Bulina albă 28.10.2011

Victor Ioan Filip, primarul comunei Sântămăria-Orlea

Bulina neagră 28.10.2011

Cristian Moldovan, comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara

Închide