Mihai Panaitescu, debut în arta digitalã

Nicolle Ebner

La Galeriile de Artă „Forma” din Deva, „s-a întâmplat o noutate” binevenită, precum un duş răcoritor în plină arşiţă a verii.

„Underworld”

Regizorul Mihai Panaitescu (medalion), o vreme director al Teatrului de Revistă din Deva, demonstrează că este pasionat nu doar de teatru, ci şi de artă. Absolvent al Şcolii de Fotografie „ImageArt” din Sibiu, Mihai Panaitescu şi-a vernisat ieri, la Galeriile din Deva, prima expoziţie personală. Este vorba de expoziţia de artă digitală „Underworld”. În lucrările sale, autorul combină arta fotografică cu cea conceptuală, în tehnici de ulei sau acuarelă, totul fiind transpus pe pânză, într-o formă nu numai interesantă, ci şi inspirată. A declarat că pentru această expoziţie a lucrat timp de şase luni, în special noaptea – perioadă de plină inspiraţie. Colecţia însumează 60 de lucrări, însă, la Galeriile de Artă „Forma” sunt expuse doar 26, pentru că doar atâtea au încăput. Pentru lucrările sale, Mihai Panaitescu a folosit modele din Sibiu, actriţe la Teatrul Naţional Radu Stanca, pentru că, „în Deva încă nu am găsit modele. Lumea este mai reticentă, mai ales când e vorba de nud. Dar mai caut”, spune autorul. „Îmi place foarte mult genul acesta de artă. Ca mentor, ca şi fotograf celebru, îmi place Jan Saudek, precum şi arta lui Marc Chagall, ca să nu mai vorbesc de Gustav Klimt”, povesteşte Mihai Panaitescu.

Lucrările lui Mihai Panaitescu plac chiar foarte mult. Publicul este atras nu doar de tehnica folosită de artist – arta digitală, artă contemporană relativ nouă, apreciată drept arta viitorului -, ci şi de concept. A şi vândut deja 12 lucrări din cele 60 realizate în ultimele şase luni. Expoziţia poate fi vizitată până la sfârşitul acestei luni, mai exact, până în 30 iunie, după care, „Underworld” va pleca spre Sala Dalles sau Casa Armatei, în Bucureşti. Încă nu s-a decis.

One thought on “Mihai Panaitescu, debut în arta digitalã

  • 1 martie 2011 la 22:25
    Permalink

    la dales sau la armata?
    vreau si eu sa iau vreo doua.. piese

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare