ActualitateFlash

Efectul caniculei asupra maidanezilor din Deva

Nicolle Ebner

Aranjamentele florale realizate, în timpul zilei, de angajaţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva, în sensul giratoriu din zona Lido, sunt distruse, noaptea, de câinii fără adăpost, afectaţi de caniculă.

Ce se lucrează ziua este distrus noaptea

Temperaturile foarte ridicate înregistrate la acest început de vară, considerată cea mai călduroasă din ultimii 130 de ani, reprezintă un calvar greu de suportat, nu numai pentru deveni, ci şi pentru animale. Din cauza caniculei şi a lipsei de apă, câinii fără stăpân care bântuie pe străzile reşedinţei de judeţ devin agresivi, ajungând să se încaiere între ei pentru un petec de umbră sau un loc mai răcoros. De câteva zile, de când SPIGM a început să planteze aranjamente florale de sezon în sensul giratoriu cu fântână arteziană de la „Lido”, zona a devenit un adevărat câmp de bătaie. „Pentru că este foarte cald, câinii au ajuns să se bată pentru locul acela proaspăt săpat de muncitori. Pământul răscolit pentru a fi plantate noi aranjamente florale este mai umed şi mai rece decât betonul şi a devenit unul din punctele de atracţie pentru câinii fără adăpost”, declară viceprimarul municipiului Deva, Corina Oprişiu. Din păcate, tot ce plantează ziua, angajaţii SPIGM Deva, este distrus pe timpul nopţii, de câinii fără stăpân, care sapă de zor să-şi adâncească şi mai mult culcuşurile. Aşa că, de o săptămână, muncitorii nu reuşesc să termine aranjamentele florale, pătimind, precum meşterul Manole din balada Mânăstirii Argeşului.

Dezbatere publică

Pentru a-şi apăra terenul, în fiecare noapte, într-un vacarm de nedescris, „stăpânii” zonei se încaieră cu alţi patrupezi, străini de cartier, aflaţi şi ei în căutarea celui mai răcoros loc din oraş. „Luna viitoare, vom organiza o dezbatere publică pe tema câinilor fără stăpân. Vom încerca să aflăm de la deveni ce sugestii şi propuneri au, astfel încât, să găsim o cale de mijloc în rezolvarea acestei probleme, atât de stresantă pentru toată lumea. Să nu supărăm nici asociaţiile de protecţie a animalelor, dar să nu uităm că drepturile omului la siguranţă şi linişte sunt la fel de importante”, a menţionat viceprimarul Corina Oprişiu.

5 comentarii la „Efectul caniculei asupra maidanezilor din Deva

  • erau angajatii de la proserv hd dar in fine, nu are conteaza

  • primarit-o, mai iesi in lume, erau de la hunedoara, i-ai suparat pe bietii oameni care au muncit toata seara

  • well, mr. alexander, se spune primarito! este un vocativ, deci cratima e inutila.

  • Si in zona noastra(str.Ioan Corvin,colt cu str,Micu Klein)s-a aciuat o haita de caini comunitari care s-au facut stapani pe curtea unei vile nou construite,dar nelocuita inca.Nu ne putem odihni noaptea din cauza lor si sunt un pericol pentru locatari si persoanele care trec prin zona!!!Eu cred ca Primaria trebuie sa actioneze concret,ca de dezbateri ne-am saturat!!!Chiar nu se poate face nimic pentru linistea si siguranta noastra,a platitorilor de taxe si impozite???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura