Mihai Leu, favorit la titlul de campion la Viteză în Coastă

Pilotul hunedorean Mihai Leu (foto) este favorit pentru a câştiga pentru al doilea an consecutiv titlul la Categoria I în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, competiţie care va debuta în weekend pe traseul de la Cheile Grădiştei.

La ediţia inaugurală, de anul trecut, Mihai Leu s-a impus la Categoria I, fiind cel mai rapid în manşele de concurs şi s-a clasat în final pe locul 4 la Open. Ca urmare a rezultatelor din competiţiile programate în 2019, Leu a câştigat titlul de campion al Categoriei I, dedicată automobilelor de producţie, cu două runde înainte de încheierea sezonului competiţional iar anul acesta el va concura pe un Ferrari 456 Challenge.
Prima etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2020 va avea loc în perioada 20-21 iunie pe traseul din incinta Complexului Turistic şi Sportiv Cheile Grădiştei, din vecinătatea comunei Moieciu, judeţul Braşov.
Evenimentul se va desfăşura fără spectatori, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Totuşi, fanii vor avea ocazia de a vedea în direct acţiunea de la Cheile Grădiştei prin intermediul transmisiunii video de pe pagina de facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAK).
„Cred că nu am aşteptat cu atâta nerăbdare să se reia competiţiile nici măcar atunci când mă apropiam de titlul mondial la box. Au trecut deja opt luni de la ultima competiţie şi sunt fericit că voi fi din nou pe traseul de concurs. Voi avea o misiune dificilă, de a câştiga din nou în divizia maşinilor de producţie, dar am încredere că voi reuşi şi de această dată deoarece am alături o echipă puternică”, a declarat Mihai Leu înaintea startului oficial în noul sezon de viteză în coastă.
Sâmbătă, sunt programate manşele de recunoaştere şi de antrenament cronometrat iar duminică se vor desfăşura două manşe de concurs, începând cu ora 13:00. Peste 50 de piloţi din întreaga ţară sunt aşteptaţi la startul oficial al sezonului 2020.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.