Simona Halep nu va participa la US Open

Simona Halep (foto), aflată acum pe locul doi în WTA, a anunţat că este „puţin probabil’“ să participe la turneul de Mare Şlem US Open, din cauza protocolului sanitar strict impus de organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Federaţia americană de tenis (USTA) a primit undă verde să organizeze turneul la New York, conform calendarului iniţial, între 31 august şi 13 septembrie, însă fără spectator, iar Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat că USTA va lua „măsuri extraordinare de precauţie“ pentru a proteja jucătorii, inclusiv testarea masivă, curăţenie suplimentară, mai mult spaţiu în vestiar şi cazare specială. Mai multe amănunte despre aceste măsuri vor fi oferite de către USTA şi organizaţiile jucătorilor profesionişti de tenis.
Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a declarat pentru Reuters că protocoalele sanitare de la turneu sunt „incredibil de dificile“ şi probabil nu vor fi acceptate de Simona Halep.
Novak Djokovic şi Ashleigh Barty şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu participarea la ediţia din acest an a US Open şi s-au arătat preocupaţi de protocoalele anunţate la US Open, în timp ce australianul Nick Kyrgios a afirmat că USTA a dat dovadă de „egoism“ când a decis să anunţe organizarea ediţiei din acest an a turneului de la Flushing Meadows: „Îmi voi pregăti combinezonul de protecţie împotriva materialelor periculoase atunci când voi pleca din Australia şi apoi va trebui să stau în carantină timp de două săptămâni, la revenirea mea“, a adăugat Kyrgios.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.