Mihai Leu, din nou, campion naţional la automobilism!

5 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

       La 50 de ani, Mihai Leu (foto) continuă să scrie istorie pentru sportul românesc. Primul român campion mondial la box profesionist şi-a asigurat titlul, din punct de vedere matematic, în Categoria I din Campionatul Naţionalde Viteză în Coastă. Această performanţă vine la numai un an după revenirea acestuia pe circuit, la un deceniu distanţă de la prima retragere.
La volanul unui Ferrari 458 Challenge, Leu a câştigat fără drept de apel titlul în divizia dedicată maşinilor de producţie din cadrul campionatului de viteză în coastă. În primele şapte etape, hunedoreanul s-a impus în şase rânduri şi, cu două etape înainte de final, nu mai poate fi ajuns de nici unul dintre contracandidaţii săi.
„Tot timpul am spus că vreau să mă concentrez doar asupra cursei, dar acum că avem punctele necesare, suntem fericiţi şi relaxaţi. E important că am devenit campioni la această categorie. Am format şi o echipă frumoasă. Chiar dacă avem punctele necesare, voi participa şi la ultimele două etape“, a spus acesta.
Marele campion nu are timp să sărbătorească victoria de pe Transalpina, deoarece în doar 10 zile va fi prezent în calitate de pilot şi organizator la etapa de Super Rally, care are loc pentru al treilea an consecutiv în Craiova. Super Rally este un concept iniţiat de Leu în 2017 şi care este dedicat promovării motorsportului în marile oraşe ale României.
Pentru Leu este a treia disciplină sportivă în care reuşeşte să facă performanţă. După ce a scris istorie pentru boxul românesc între anii 80 şi 90, câştigând titlul mondial la juniori, apoi cel WBO la profesionişti, retrăgându-se neînvins, Leu a devenit în 2003 şi campion naţional absolut la raliuri. Ulterior, în 2008, a renunţat la motorsport, dedicându-se organizării de evenimente.(Nicolae Gavrea )

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La Bucureşti se desfăşoară Forumul Românilor de Pretutindeni

Reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din străinătate şi profesionişti români din diverse domenii iau parte, în perioada 4-8 septembrie 2019,...

Investiţiile Consiliului Judeţean în Valea Jiului sunt în grafic

Ieri, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram (foto), a susţinut, la Petroşani, o conferinţă de presă în care a...

S-au limpezit lucrurile în privinţa reabilitării DJ687 Hunedoara-Călan

Până la urmă, lucrurile s-au clarificat în legătură cu proiectul de reabilitare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara-Călan. Ieri, a avut...

Închide