La Bucureşti se desfăşoară Forumul Românilor de Pretutindeni

4 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

              Reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din străinătate şi profesionişti români din diverse domenii iau parte, în perioada 4-8 septembrie 2019, la Forumul Românilor de Pretutindeni, organizat la Bucureşti de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).
Din partea Guvernului României vor participa şi vor susţine discursuri premierul Viorica Dăncilă, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, ministrul Turismului, Bogdan Trif, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei.
Forumul Românilor de Pretutindeni reuneşte peste 120 de reprezentanţi ai românilor din diaspora şi din comunităţile istorice. Vor participa invitaţi din Ucraina, Republica Moldova, Albania, Cipru, Grecia, Spania, SUA, Marea Britanie, Franţa, Danemarca, Islanda, Rusia, Israel, Portugalia, Belgia, Liban, Olanda, Germania, Irlanda, Suedia, Austria, Gabon, Australia, Turcia, Suedia, Malaysia, Canada.
Participanţii vor lua parte la sesiuni de lucru, ateliere şi dezbateri alături de reprezentanţi ai unor instituţii precum MRP, Autoritatea Electorală Permanentă, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Ministerul de Interne, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Turismului, Ministerul Tineretului şi Sportului.
Printre tematicile propuse se regăsesc: Educaţia în limba română; Investiţii şi oportunităţi de revenire în România; Votul în străinătate; Oportunităţile de finanţare oferite de MRP; Informarea cetăţenilor români din afara graniţelor privind drepturile şi libertăţile pe care le au; Sprijinirea promovării imaginii României, a limbii, culturii şi civilizaţiei române în afara ţării de către reprezentanţii comunităţilor de români din străinătate.
Scopul acestui proiect este de a promova dialogul între românii din afara graniţelor ţării şi statul roman şi de a pune la dispoziţia membrilor comunităţilor româneşti de peste hotare o platformă de lansare a ideilor, de dezbatere a propunerilor, de identificare, împreună cu factorii de decizie din ţară, a soluţiilor care să vină în întâmpinarea necesităţilor fiecărei comunităţi româneşti din afara graniţelor. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Investiţiile Consiliului Judeţean în Valea Jiului sunt în grafic

Ieri, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram (foto), a susţinut, la Petroşani, o conferinţă de presă în care a...

S-au limpezit lucrurile în privinţa reabilitării DJ687 Hunedoara-Călan

Până la urmă, lucrurile s-au clarificat în legătură cu proiectul de reabilitare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara-Călan. Ieri, a avut...

Rectificare bugetară minusculă la Densuş

Foarte mulţi primari, indiferent de coloratura politică, se plâng de banii puţini cu care s-au ales în urma recentei rectificări...

Închide