Microbuzul şcolar primit de liceul din Geoagiu a devenit funcţional

Magdalena Şerban

Cu toate că acum doi ani, Liceul Teh­nologic Agricol ”Alexandru Borza” din Geoagiu a primit un microbuz şcolar, el nu s-a aflat în stare de func­ţionare, iar pentru a fi reparat, con­du­cerea instituţiei de învăţămând a bătut drumul la toate reprezentanţele posibile. Chiar şi aşa, soluţia mecanică a întârziat să apară. Asta, până zilele trecute.
„După aproape doi ani de dus în reprezentanţe, la profesionişti şi meseriaşi care practică tarife de servisare exagerate, făcând front comun am reuşit cu sprijinul unor băieţi pricepuţi din Geoagiu (Mihai Turcu şi Daniel Trepteş) să pornim şi să punem în funcţiune microbuzul şcolar. A durat două zile. Prin urmare, de acum încolo elevii noştri vor beneficia de încă un microbuz şcolar. Acesta a aparţinut unei şcoli din Hunedoara, dar cei de acolo nu au reuşit să-l facă. Microbuzele deservesc nu doar oraşul, ci şi întreaga zonă adiacentă, mai puţin partea de Rapoltu Mare şi Ceru Băcăinţi. Sunt destinate elevilor din ciclu de învăţă­mânt obligatoriu (de zece clase). Le mulţu­mesc celor doi pentru în­treaga implicare şi îi asigur de toată aprecierea mea”, a spus profesorul Octav Cismaşiu (foto), direc­to­rul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.
Acesta mai are o veste bună. Prin proiectul ,, Şi eu pot să învăţ ”, câştigat din fonduri europene (prin microgranturi, în cuantum de 2.500 de euro) s-au achiziţionat zece tablete electronice cu conexiune la Internet, iar 15 cadre didactice vor urma cursuri de formare în ce priveşte utilizarea platformelor pe care le implică regimului online de învăţare. De ieri au debutat cursurile şi vor ţine până în ianuarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare