Microbuzele şi autobuzele, la control

Până la finele săptămânii viitoare po­liţiştii rutieri din judeţul Hunedoara de­rulează o acţiune de verificare ce vizează transportul de persoane şi mărfuri. Acţiunea derulată şi la nivel naţional vi­zează verificarea res­pec­tării prevederilor legale de prevenire şi combatere a răs­pândirii Covid -19.
„Poliţiştii de la Serviciul Rutier Hune­doara, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au efectuat o acţiune care are ca scop, verificarea legalităţii efec­tuării transportului de marfă şi persoane, pre­cum şi verificarea modului în care mă­surile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efec­tuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.
Astfel, la acţiunea desfăşurată marţi dimineaţă, poliţiştii hunedoreni, au verificat peste 80 de autovehicule şi autoturisme destinate transportului de persoane şi au legitimat 163 persoane. În urma acestor con­troale, au fost aplicate 32 de sancţiuni în valoare de 6380 de lei, fiind reţinut şi un permis de conducere pentru depăşirea limitei legale de viteză”, a precizat Carla Strujan, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.
Pe lângă sancţiuni, unde a fost cazul, şoferii opriţi au fost şi instruiţi de poliţişti privitor la respectarea prevederilor L55/ 2020, pentru prevenirea răspândirii virusu­lui Sars-CoV-2. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.