Comunitate

Mica Unire, sărbătorită de Biblioteca Judeţeană

04 New ImageMagdalena Şerban

Sub genericul ,,Alexandru Ioan Cuza, Domnul Unirii“ vineri dimineaţa, lângă statuia împăratului Traian din centrul Devei, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene s-au întâlnit cu profesori şi elevi ai colegiilor, liceelor şi şcolilor din municipiu, veniţi în număr mare pentru a serba Ziua Unirii Principatelor Române.

Cu 100 de steaguri tricolore în mâini şi în acordurile Horei Unirii, participanţii la manifestare şi-au început defilarea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în faţa plăcii comemorative amplasate pe Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara, obiectiv ce aminteşte de popasul lui Alexandru Ioan Cuza, din 22 februarie 1866, în drum spre exil, o delegaţie în frunte cu managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” , Sebastian Bara, şi directorul Colegiului Tehnic „Transilvania”, Sorin Marin Demeter, a depus o jerbă de flori. Coloana a pornit mai departe spre sediul bibliotecii, în a cărei curte s-a intrat printr-un impresionant tunel format din steagurile tricolore purtate de elevii de la Colegiul Tehnic „Transilvania”.
Aşa cum tradiţia o cere, pentru al şaptelea an consecutiv, toţi cei prezenţi s-au prins într-o îndrăgită Horă a Unirii. Mai apoi, au fost vizionate expoziţiile de carte dedicate Unirii de la 24 ianuarie 1859, organizate la Sala de Lectură, Secţia Împrumut Carte pentru Copii şi Secţia de Împrumut. În cadrul aceluiaşi spaţiu, a urmat o evocare cu tema Alexandru Ioan Cuza, Domnul Unirii, la care au luat parte elevi din ciclul primar. La final, le-au fost adresate întrebări tematice, iar răspunsurile corecte au fost recompensate cu premii constând în diplome şi cărţi oferite de instituţia hunedoreană de cultură.
Directorul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au ales să se alăture evenimentului (Colegiul Naţional „Decebal”, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”, Colegiul Tehnic „Transilvania”, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” şi şcoala Eco Europeană „Andrei Şaguna”), asigurându-i de continuitatea acestuia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura