Mia Albescu rămâne în arest la domiciliu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins solicitarea procurorilor cu privire la arestarea preventivă a directorului Casei de Cultură Petroşani Maria (Mia) Albescu (foto). 03 Maria Albescu 974x468
Aceasta este cercetată într-un dosar instrumentat de DGA şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Mia Albescu este şi managerul Liceului Apollonius din Petroşani, unitate de învăţământ privată. Cel care a atras-o în afacerea necurată, Valentin Marius Ilaş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dar a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti. N-a avut succes la Curtea de Apel, contestaţia lui fiind respinsă ca inadmisibilă, astfel că Valentin Marius Ilaş va fi cercetat în stare de arest preventiv.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti arată că directorul Casei de Cultură din Petroşani, Mia Albescu, în cursul lunii iulie 2015, a cerut şi apoi a primit suma de 7.000 de lei de la un individ, Valentin Marius Ilaş, pentru a întocmi în fals mai multe documente privind situaţia şcolară completă a unui martor care a făcut şi denunţul la DGA. Denunţătorul a cerut o adeverinţă şi foaie matricolă, care să ateste că a făcut patru ani de liceu la unitatea de învăţământ privată alt cărui manager este Mia Albescu. Procurorii mai susţin că Valentin Marius Ilaş, cel care a intermediat afacerea, se lăuda cu „pile” prin ministere şi la instituţii din Petroşani şi astfel a reuşit să păgubească mai multe persoane. Ilaş a primit diferite sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei, de la doi martori şi le-a dat asigurări că are oameni la serviciul Evidenţa Informatizată a Persoanei Petroşani, iar astfel le poate facilita mutaţia în cartea de identitate necesară în vederea înscrierii la Liceul Apollonius din Petroşani. (M. Gânju)

3 comentarii la „Mia Albescu rămâne în arest la domiciliu

 • 9 noiembrie 2015 la 21:04
  Permalink

  Politia rutiera din petrosani este o curva ordinara care da amenzi in locuri unde nu trebuie. jegurile dau amenzi in afara orasului unde nu este nicio restrictie de viteza dar amendeaza labele astea triste comuniste. Pai nu vine-o revolitie ******-n c/ir de ordinari> sa va aklergam gura mamii voastre de borati????

 • 11 noiembrie 2015 la 14:37
  Permalink

  Numai corupție au in cap …sa le dau la cioc si lor si la politicieni …sa vina RAzboiu …sa merg sa ma pis pe becali

 • 13 noiembrie 2015 la 17:24
  Permalink

  Sa iti dau la **** de curva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.