Razia de la vechituri – urmare a spargerii unei locuinţe din Petrila

Oana Mihnea 03 razie
Maximilian Gânju

Descinderea mascaţilor din cadrul IPJ Hunedoara, împreună cu poliţiştii de la Petroşani, în târgul de vechituri de la stadionul municipal, a venit ca urmare a unei plângeri făcută de un petrilean. Omul a fost victima hoţilor, iar o parte din bunurile furate şi le-a găsit în târg.
Trupele speciale din cadrul IPJ Hunedoara şi poliţiştii din Petroşani au luat la puricat toţi comercianţii care vând vechituri în târgul săptămânal de la stadion. Şi clienţii au fost identificaţi şi verificaţi dacă au cumpărat bunuri susceptibile de a fi furate, iar rezultatul acţiunii este unul spectaculos. Totul a pornit după ce un bărbat din localitatea Petrila a reclamat că locuinţa i-a fost spartă şi şi-ar fi regăsit o parte din bunurile furate chiar în târgul de la stadion. În loc să afle de la cei care le vindeau de unde provin, omul a fost pus pe fugă de indivizi şi a cerut sprijin poliţiştilor.
„S-a dus la târg şi şi-a văzut lucrurile la vânzare. Când a întrebat de unde provin, ţiganii s-au pus pe el să-l bată. Păgubitul a sesizat poliţia şi s-a decis o acţiune mare, extinsă ”, susţin surse din rândul anchetatorilor.  În urma raziei au fost ridicaţi din piaţă 94 de comercianţi de vechituri, au fost confiscate mărfuri pentru care nu existau acte de provenienţă, dar şi care provin sau sunt susceptibile că provin din furturi, în valoare totală de peste 14.000 lei. O femeie de 39 de ani din Petroşani a fost prinsă în timp ce vindea haine contrafăcute. Alte 48 de persoane din cele 94 au fost sancţionate pentru că desfăşurau activităţi comerciale ilicite, valoarea amenzilor ajungând la peste 16.000 lei. Tot cu această ocazie au fost verificate 20 de autovehicule şi s-a constatat că trei dintre ele nu erau înmatriculate şi au fost deschise dosare penale pe numele şoferilor. Mai mult, 14 persoane au fost amendate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Acţiunea poliţiştilor este considerată oportună şi de şefii pieţelor din Petroşani. „Sectorul de vechituri din târgul săptămânal de la stadion a fost creat pentru oamenii mai sărmani care-şi vând anumite bunuri, la fel ca şi în alte pieţe din ţară. Tocmai de aceea nu le este percepută taxă, pentru că sunt săraci. Printre ei şi-au făcut apariţia şi unii care au făcut o afacere din asta, dar şi persoane care vând mărfuri ce ridică suspiciuni. Vizita poliţiştilor este bine-venită, aşa se mai face şi curăţenie printre ei ”, a declarat Sorin Creţu, şeful Administraţia Pieţelor Petroşani. Nu este pentru prima dată când în târg sunt descoperite de către poliţiştii din Petroşani diverse bunuri furate. În special telefoane mobile au fost găsite de către oamenii legii, după ce proprietarii lor le-au văzut pe tarabele unor vânzători de la stadion.

One thought on “Razia de la vechituri – urmare a spargerii unei locuinţe din Petrila

  • 10 noiembrie 2015 la 21:12
    Permalink

    asemenea actiuni sunt binevenite dar in spiritul legii,am auzit o doamna profesoara care a fost fotografiata cu marfa pe care a cumparat-o ,precum si un coleg de munca care la fel a fost fotografiat,nu li s-a dat nici o explicatie pentru aceasta actiune si au fost amenintati de mascati ca vor fi amendati sau chiar retinuti cand au cerut ca cei care ii fotografiau sa se legitimeze,este bine ca politia sa-si faca datoria dar fara abuzuri si amenintari la adresa cetatenilor doar fiindca li se cere sa se legitimeze

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.