Metamorfoză şi Dualitate

29 mai 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

04goian2fotoMircea Goian

Pot oare convieţui aceste doua stări împreună? Puteţi afla răspunsul la această întrebare la Galeria de Arte din Hunedoara, unde expun două artiste plastice gemene.

Krisztina Banyay şi Julia Banyay din Cluj Napoca surprind vizitatorii expoziţiei prin temele alese, dar şi prin modul simplu, clar şi sugestiv de realizare a lor.
„Tema expoziţiei mele este „Metamorfoza”. Am pornit de la ideea de schimbare, ceea ce presupune o modificare continuă. Baza compoziţiilor mele este copacul, obiect ce prezintă în esenţa lui schimbare, datorită anotimpurilor, acest obiect este în continuă schimbare, el fiind pentru mine o sursă eternă de transformare”, explică Krisztina.
„Tema aleasă de mine”, spune Julia, „este dualitatea, care s-ar putea defini ca o coexistenţă a două principii sau a două elemente diferite”.
Nu vă spun mai mult şi dacă am reuşit să vă stârnesc curiozitatea, nu vă rămâne decât să vizitaţi expoziţia de pictură de la Galeria de Arte din Hunedoara. Vă asigur că veţi înţelege cât de simplu pot fi prezentate lucrurile complicate.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
516 monumente: Biserica din Strei

Biserica din Strei a fost ridicată de către meşteri locali, cu refolosirea multor materiale de construcţie romane şi se poate...

Activitatea IMM-urilor este obstructionata de birocratia din România

Deputatul european Iuliu Winkler (foto) susţine că activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii este obstrucţionată de incompetenţa şi incapacitatea Guvernului.

Eroii de la Râu Alb

Conform tradiţiei, de Ziua Înălţării Domnului, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, se comemorează şi Ziua Eroilor. Dangătele...

Închide