Disco-amintiri cu Boney M

29 mai 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

04boneym02rgbAlexandru Gruian

Era o vreme când Daniel Andronache nu era director la MINVEST, ci doar elev la Liceul “Decebal” din Deva, care nici el nu era colegiu.

Era poreclit – Andronache nu liceul – Bixti şi făcea discotecă. O discotecă, recunosc, cu muzică foarte bună. Nu existau manele, iar selecţia cuprindea formaţii super-OK, cum ar zice un licean al zilelor noastre.
Fuseseră Ma Baker şi Daddy Cool, dar anul 1978 a marcat apariţia în forţă a albumului Nightflight to Venus, cu Rasputin, melodie care a făcut furori. Cu tot comunismul, îl aveam şi noi, în România şi la Deva, pe căi subversive bineînţeles, să nu creadă careva că Ceauşescu era vreun dictator de operetă.
Să ne fi spus cineva atunci că Boney M va concerta în România, la Deva, nu am fi crezut în ruptul capului. Or fi şi ei acum mai aşa, marcaţi de trecerea timpului, dar sunt totuşi Boney M. Îmi spunea nu de mult fiica mea că nu-şi imaginează cum trăiam noi în comunism, fără să doreşti un disc (fie şi de vinil!) cu o formaţie şi să nu te poţi duce să-l cumperi (asta printre alte frustrări, mult mai mari).
Poate şi primarul Mircia Muntean trăieşte cu nostalgia unei asemenea formaţii, aşa că i-a adus aici. Eu zic că e bine pentru Deva, se mai şterg diferenţele faţă de oraşe mai mari. O fi şi nostalgia unei generaţii întregi, mai ştii…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Metamorfoză şi Dualitate

Pot oare convieţui aceste doua stări împreună? Puteţi afla răspunsul la această întrebare la Galeria de Arte din Hunedoara, unde...

516 monumente: Biserica din Strei

Biserica din Strei a fost ridicată de către meşteri locali, cu refolosirea multor materiale de construcţie romane şi se poate...

Activitatea IMM-urilor este obstructionata de birocratia din România

Deputatul european Iuliu Winkler (foto) susţine că activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii este obstrucţionată de incompetenţa şi incapacitatea Guvernului.

Închide