Educatie si cultura

Disco-amintiri cu Boney M

04boneym02rgbAlexandru Gruian

Era o vreme când Daniel Andronache nu era director la MINVEST, ci doar elev la Liceul “Decebal” din Deva, care nici el nu era colegiu.

Era poreclit – Andronache nu liceul – Bixti şi făcea discotecă. O discotecă, recunosc, cu muzică foarte bună. Nu existau manele, iar selecţia cuprindea formaţii super-OK, cum ar zice un licean al zilelor noastre.
Fuseseră Ma Baker şi Daddy Cool, dar anul 1978 a marcat apariţia în forţă a albumului Nightflight to Venus, cu Rasputin, melodie care a făcut furori. Cu tot comunismul, îl aveam şi noi, în România şi la Deva, pe căi subversive bineînţeles, să nu creadă careva că Ceauşescu era vreun dictator de operetă.
Să ne fi spus cineva atunci că Boney M va concerta în România, la Deva, nu am fi crezut în ruptul capului. Or fi şi ei acum mai aşa, marcaţi de trecerea timpului, dar sunt totuşi Boney M. Îmi spunea nu de mult fiica mea că nu-şi imaginează cum trăiam noi în comunism, fără să doreşti un disc (fie şi de vinil!) cu o formaţie şi să nu te poţi duce să-l cumperi (asta printre alte frustrări, mult mai mari).
Poate şi primarul Mircia Muntean trăieşte cu nostalgia unei asemenea formaţii, aşa că i-a adus aici. Eu zic că e bine pentru Deva, se mai şterg diferenţele faţă de oraşe mai mari. O fi şi nostalgia unei generaţii întregi, mai ştii…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.