Stiri

Stiri – 30.05.2009

A pus la pământ stâlpul
Un devean aflat la volanul unei dubiţe, vrând să caute ceva prin maşină, a pierdut controlul volanului şi a dărâmat un stâlp al Electrica de pe DN 7. Bărbatul venea de la Şoimuş spre Deva, iar la intersecţia semaforizată din apropiere de McDonald`s, a ajuns în afara şoselei, dărâmând stâlpul de alimentare cu energie electrică de pe marginea drumului. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, dar şoferul neatent va trebui să plătească pagubele produse către Electrica SA. (A. Năstase)

Au spart ferestrele cu pietre
Trei tineri, Vasile S., de 19 ani, Marius A., de 19 ani şi un minor de 14 ani sunt acuzaţi că în urmă cu mai bine de o lună, au spart cu pietre mai multe ferestre ale unei şcoli generale din municipiul Vulcan. Ei sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru distrugere, prejudiciul în valoare de 800 de lei nefiind recuperat. (A. Năstase)

Chiria la ANL nu se măreşte
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL), Vasile Blaga, a declarat, ieri, că tinerii care nu doresc să cumpere locuinţele ANL în care stau nu vor plăti mai mulţi bani pentru chirie, fiindcă nu există nici o prevedere legală în acest sens. “Contractele se reînnoiesc din cinci în cinci ani de zile, iar preţul de închiriere nu va fi mai mare pentru cei care nu vor să le cumpere. Sunt nişte restricţii la vânzare. Nu poţi cumpăra locuinţă ANL dacă ai alta şi nici dacă venitul pe cap de membru al familiei este dublul salariului mediu pe economie. Sunt nişte restricţii, discutăm, totuşi, de un program social“, a spus ministrul Vasile Blaga.

Se majorează plafonul pentru compensate
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că de la 1 iulie va fi majorat plafonul pentru medicamentele compensate cu 90 la sută, de la 600 la 700 de lei, astfel că, încă 550.000 de pensionari vor putea beneficia de aceste medicamente, în limita a 300 de lei pe reţetă. “Începând cu 1 iulie, majorăm plafonul pentru care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate de la 600 la 700 de lei. (…) Cred că în felul acesta, continuăm măsurile de protecţie socială. Pensionarii vor putea achiziţiona oricare din cele 650 de medicamente de pe listă. Practic, subvenţionarea cu 90 la sută la medicamente este o măsură pe care PSD a impus-o în programul de guvernare şi azi reuşim să o respectăm“, a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

„Prietenii pompierilor“
Peste 100 de elevi ai mai multor şcoli şi licee din judeţul Hunedoara, opt echipe mixte şi trei de fete, au participat, ieri, la faza judeţeană a concursului “Prietenii pompierilor”, care s-a desfăşurat la Stadionul din Deva. Copiii au avut de trecut o probă teoretică, constând într-un test grilă cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi una practică. La proba de îndemânare, concurenţii au fixat patru furtunuri de un racord şi le-au întins pe o lungime de 60 de metri pe un traseu presărat cu obstacole – un şanţ cu lăţimea de 1,80 metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de şase metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de doi metri. La capătul traseului, concurenţii au trebuit să demonstreze că sunt în stare să facă mai multe tipuri de noduri (nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.