Memorialul de atletism „Van Damme”, fără spectatori

Ediţia din acest an, cea de-a 44-a , a ”Memorialului Van Damme”, competiţie atletică internaţională din circuitul Ligii de Diamant, se va desfăşura pe data de 4 septembrie, pe stadionul Roi Baudouin din Bruxelles, dar cu porţile închise, a anunţat organizatorul competiţiei, Golazo.
„În calitate de organizatori, noi nu vrem să ne asumăm nici un risc”, a explicat Cedric Van Branteghem, directorul de marketing, făcând referire la criza de Covid-19. „Decizia a fost luată prin consultarea cu primarul Bruxellesului, Philippe Close, precum şi cu sponsorul principal al eve­nimentului, AG”, a precizat Golazo într-un comunicat.
La masculin, britanicul Mo Farah şi belgianul de origine somaleză Bashir Abdi vor ataca recordul mondial al orei deţinut din 2007 de etiopianul Haile Gebreselassie (21,285 km). De asemenea, săritorul cu prăjina suedez Armand Duplantis va fi cap de afiş.
În întrecerea feminină, belgianca Nafissatou Thiam, cam­pioana olimpică la heptatlon, va concura cu Katarina Johnson-Thompson (Marea Britanie) la un triatlon unic, cu 100 m garduri, aruncarea greutăţii şi săritură în înălţime.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.