FIFA acordă subvenţii pentru fotbalul internaţional

FIFA a anunţat un plan de ajutorare de 1,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva consecinţelor corona­vir­u­sului, de această sumă urmând să beneficieze asociaţiile membre şi confederaţiile, sub formă de subvenţii sau împrumuturi, scrie France Football.
Suma de 1,5 miliarde de dolari va fi „pusă la dispoziţia comunităţii fotbalului, mai ales fotbalului masculin şi feminin profesionist, fotbalul de juniori şi fotbalul de bază”, a explicat FIFA. Fiecare asociaţie membră va putea primi 1 milion de dolari „pentru a proteja şi a face să redemareze fotbalul. O subvenţie suplimentară specifică fotbalului feminin, în valoare de 500.000 de dolari, va fi alocată asociaţiilor care o vor solicita”.
În altă ordine de idei, asociaţiile membre vor putea be­neficia de împrumuturi fără dobândă ce vor putea ajunge la 5 milioane de dolari. De asemenea, fiecare confederaţie va putea împrumuta până la 4 milioane de dolari.
„Asociaţiile membre vor putea de asemenea utiliza fondurile pentru activităţi ca reluarea competiţiilor, intro­ducerea protocoalelor de reluare a jocului, participarea echipelor naţionale la competiţii, angajarea sau rean­ga­jarea de personal, întreţinerea infrastructurii fot­balistice sau cheltuielile generale de ordin administrativ şi ope­raţional”, a adăugat FIFA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.