Medicul şef al DSP Hunedoara, înlocuit cu un doctor în epidemiologie

Sorina Popa

Medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău, a fost schimbată din funcţie în data de 29 iunie 2020. Responsabil de această decizie este Comitetul Director al instituţiei.

Locul Ceciliei Birău a fost luat de Oana Romoşan (foto), medic epidemiolog la DSP Hunedoara, cu doctorat în epidemiologie. Motivele pentru care Birău a fost înlocuită sunt organizatorice, susţin membrii Comitetului Director. Cecilia Birău este medic igienist şi de acum încolo se va ocupa de promovarea sănătăţii publice în judeţ. DSP Hunedoara are în prezent doi medici epidemiologi, după ce un alt specialist, Lucian Precup, a demisionat de aici, angajându-se la Spitalul municipal din Brad.
În perioada stării de urgenţă, DSP Hunedoara a angajat nouă persoane, deşi are nevoie de 27 de oameni noi, în funcţiile de medic, şoferi, îngrijitoare, asistente. Angajările au fost făcute fără concurs, dar numai pentru o perioadă de şase luni. Unul dintre cei angajaţi este medicul Romeo Stănescu jr., fiul secretarului de stat Vetuţa Stănescu.

2 comentarii la „Medicul şef al DSP Hunedoara, înlocuit cu un doctor în epidemiologie

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.